tiistai 13. toukokuuta 2014

Soffalta

Sohvasurffaajat on hauska ohjelma. Nuoriso reissailee ympäri Sisiliaa, Albaniaa, Kreikkaa, Egyptiä, Libanonia ja Syyriaa. Ideana on yöpyä ihan tavallisten satunnaisten ihmisten kotisohvalla. Erona vaikka Ville Haapasalon ansiokkaisiin ohjelmiin on se, että Ville on superjulkkis jolle kaikki on sen tähden mahdollista. Nämä tytöt joutuvat joka päivä etsimään yösijansa. Aina ei ole helppoa. Oikeat ihmiset eivät aina löydy ja kielitaidon kanssa on vaikeaa varsinkin Albaniassa. Useimmiten kuitenkin löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita avaamaan kotiovensa kulkureille. Joskun hostelli jää vaihtoehdoksi.

Tämä on mielestäni aitoa matkailua. Katsojana elää jännittyneenä mukana iloissa ja suruissa. Välillä tavataan todella mielenkiintoisia tavallisia ihmisiä, jotka valaisevat elämää ruohonjuuritasolta. Tämä on rosoisen näköinen ohjelma, jossa ei liikuta liikaa mukavuusalueella. Ja onhan aivan terveellistä nähdä millaista elämä on Albaniassa tai Kreikassa. Ei siellä tavallinen kansa palatseissa elele. Pahaa tekee nähdä, miten koulutettu nuoriso on vailla tulevaisuutta. Suomalaisina voisimme tehdä paljon matkoja heidän lämpöönsä. Miljardien lapioimisen hyödyllisyydestä en ole kovin varma, ne menevät muiden kuin kansan leivän päälle.

Albaniasta tuli mielenkiintoista tietoa. Jugoslavian sodan aikana he ottivat todella paljon pakolaisia vastaan. Heillä vieraanvaraisuus menee yli oman väen hyvinvoinnin. Mutta lesken ropo on tunnettu kertomus ihmisyydestä. Sillä, jolla on vähän, sillä riittää annettavaa myös muille.
---
Eilen Ylen eurovaaliesittelyssä oli Vihreät. Katsoin puoluejohtajatentin kahteen kertaan. Mitään kommentoitavaa ei jäänyt mieleen. Kumma kyllä. Kaikki oli jotenkin ennalta-arvattavaa. Ville Niinistö kyllä puolustaa ärhäkästi tehtyjä päätöksiä ja Vihreiden hallitustaivalta, mutta siihen se jäi. Politiikassa pitäisi olla kirkas visio paremmasta maailmasta ja yhteiskunnasta, jota kohti pyritään. Onko Ville Niinistöllä  joku visio? En tiedä. Jos on, sen olisi pitänyt voida paketoida selkeämmin.
---
Suomelle tuli ensimmäinen voitto MM-kiekossa Saksan kaatuessa puhtaasti 4-0. Vielä saa kuitenkin jännittää jatkopaikan puolesta. Ymmärrän kyllä pelaajia pitkän kauden jälkeen, motivaatio ei enää ole huipussaan. Pelit ovat pakkopullaa, vaikka kukaan ei sitä tietenkään voi ääneen sanoa. Sama koskee muitakin kiekon suurmaita. Pikkumailla puolestaan on tilaisuus näyttää taitonsa. Valko-Venäjä, Saksa, Ranska ja Norja ovat tässä vaiheessa vielä ylisuorittaja. Saa nähdä tasoittuuko tilanne normaalimmaksi pitkässä sarjassa.
---
NHL:ssä sen sijaan panokset kasvavat, kun taistellaan pääsystä neljän parhaan joukkoon. Kaikissa ottelupareissa voi mennä seitsemänteen otteluun. Suomalaisiakin vielä mukavasti mukavasti. Yöllä kylkeä kääntäessä pitää kaivaa tekstitv:n sivu 235 esille ja katsoa missä kulloinkin mennään. Kännykästähän se nopeimmin tapahtuu. Viime yönä heräsin kolme kertaa siihen, että kännykkä oli kädessä mutta olin nukahtanut ennen kuin tilanne oli selvinnyt. Kertoo siitä, että nukuin erinomaisesti. Päivä ollut kohtuuhyvä, kauppa-autollekin tuli lumpsuteltua. Laiskottanut on kovasti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti