perjantai 16. toukokuuta 2014

Helpompi vointi

Eivät ole päivät kaksosveljeksiä keskenään. Eilisen kipuvyöryn alta ei olisi mitenkään voinut kuvitella, että näin hyvä päivä olisi edes olemassa. Mutta oli kuitenkin. Pikkuisen yleisriutuva olo oli aamulla, mutta sitten päivä valkeni hyvän voinnin merkeissä.

Sain hakea lentosotamiehen varuskunnasta ja samalla onnitella suoritetuista lukio- ja ylioppilastutkinnosta.  Väistämättä alkaa nuori mies olla aikuisuuden kynnyksellä. Vanhempana sitä mielellään muistelee omia aikojaan tuossa vaiheessa. Kivoja aikojahan ne olivat, kun elämän rannaton meri oli avoimena edessä. Hartaimmin odotettu kuluneen viikon tapahtumista taisi kuitenkin olla prinsessan ensimmäinen irronnut maitohammas. Pitkään väännelty ja käännetty hammas irtosi lopulta. Isoksi tulemisen merkki tämäkin.
---
Jääkiekkoa riittää katsottavaksi melkein joka ilta, vaikkei maksukanavia ole hankkinut. Valko-Venäjällä on ainakin Suomen peleissä ollut halli täynnä. On kivempi telkkaristakin katsoa peliä, jossa tunnelma korkea. Suomi etenee maalivahdin ja yhden huippuhyökkääjän sekä yhtenäisen joukkueen varassa. Saa nähdä mihin se riittää.
---
Tämän päivän yllättävä tieto liittyy poliisikoulutukseen. Suomenkieliseen koulutukseen oli tänä keväänä hakijoita 1371 ja paikkoja jaettavana 80. 17 hakijaa siis yhtä paikkaa kohtaan. Tositvsarjat ovat varmasti olleet hakijamäärälle pelkästään eduksi. Iso hakijamäärä antaa mahdollisuuden valita sopivia henkilöitä koulutukseen.  Ja tämä on mielestäni asian ydin. Ruotsissa joudutaan jatkuvasti kamppailemaan poliisien ylilyöntien kanssa. Kuolemantapauksia ja mellakoita on esiintynyt poliisin kohtuuttomien otteiden vuoksi. Yksi selitys näihin ongelmiin on rekrytoinnissa. Väärät henkilöt ajautuvat poliisin uralle. Helpompi on löytää sopivat henkilöt heti koulutukseen. Itsekin mielelläni katson Poliisit-sarjaa. Viimeksi seurattiin Kuopion verbaalisesti lupsakoita poliiseja. Ilohan sitä sanataidetta oli kuunnella. Sinänsä en osaa nähdä poliisin työtä kovin romanttisessa valossa. Tuskin oma psyyke selviäisi jatkuvaa nurjan puolen näkemistä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti