lauantai 3. toukokuuta 2014

Naispääministeri?

Ukrainassa valutaan askel askeleelta kohti sisällisotaan. Tilanne näyttää väjäämättömältä, mikä on kummallista.

Pääministerikandidaatit alkavat olla selvillä. Stubb ja Vapaavuori ovat istumissa asemissa jo hyvän aikaa. Varteenotettava naisehdokaskin on vihdoin saatu mukaan, kun Paula Risikko on laittanut taistelukypärän päähänsä ja lähtenyt mukaan kisaamaan Kokoomuksen puheejohtajuudesta.

Onko Risikolla mitään mahdollisuuksia? Hän ei ole ollut kolmikosta eniten julkisuudessa. Voi olla, että Riskolla on vähiten vastustusta tästä joukosta.

Stubbin kiiltävät hampaat lienevät monelle vastenmieliset, toisille hurmaavat. Hänen uskottavuutensa euroliberaalina kotimaan politiikassa on hieman arvoitus. Vapaavuoren kohdalla kaivetaan aina esiin vanhat nuoruudenaikaiset rötökset, mikä on tietenkin epäreilua ja ikävää. Vapaavuorta pidetään kenties turhan helsinkiläisenä ja oikeistolaisena.

Kahden vahvan miehen joukossa Risikko tarjoaa vaihtoehdon.  Risikko on tohtori ja tuntee kotimaan asiat kilpailijoitaan laajemmin. Olisko hän se, joka pystyisi luovimaan läpi tuo viheliäisen Soten sekä kuntauudistuksen? Hänet olisi maltillisempana ja hieman vähemmän arvoliberaalina helppo mieltää koko Suomen pääministeriksi. Vapaavuoren ja varsinkin Stubbin valinta aiheuttaisi väistämättä vuotoa Kokoomuksesta Keskustaan ja jopa Soinille.
---
Naisia ei ole aina kohdeltu silkkisin hanskoin puoluejohtajina. Taustatuki voi olla hyvinkin vaatimatonta tosipaikassa. Tämän on saanut moni nainen kokea, Jutta Urpilainen viimeksi. Valtiovarainministerin herättyä vähän hitaasti kampanjoimaan, Antti Rinne on saanut kampanjoida vapaasti. Saa nähdä menikö Seinäjoen juna jo.
---
Vointi ollut hyvin samalla ladulla, kuin parina edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti