tiistai 6. toukokuuta 2014

Puolihannuja ja uhreja

Hiukan rankempi päivä ollut tänään, mutta aivan hyvin on maalia kohti tultu. Euroviisujen ensimmäinen semifinaali on käynnissä. Suomen vuoro on vasta torstaina.
---
FST esitti dokumentin Hollannin eurooppakriittisestä puolueesta PVV:stä. Puoluetta johtaa Soinin "puolihannuksi" nimeämä Geert Wilders. Hänen eurooppakriittisyydessään ei vaikuta olevan mitään erityisen radikaalia poislukien islamkriittisyyden, joka tuntuu olevan jutun ydin hänen puolueessaan. Islamkriittisyys tässä tarkoituksessa tarkoittaa samalla maahanmuuttokriittisyyttä muslimimaista. Ennusteiden mukaan puolue tulee kahmimaan peräti 20 % Hollannin äänistä, Hollannin joka vuosisatoja on tunnettu Euroopan vapaamielisimpänä maana.

Voisi ajatella, että PVV on lähellä Jussi Halla-ahon ajattelua. Islamkriittisyys on tosi vaikea asia. Sanoo siitä mitä tahansa aina tuppaa menemään pieleen. Ja jotakin pelottavaa on tässä Wildersinkin lähestymistavassa. Saattaa olla, että Euroopassa on reagoitu maahanmuuttoon liian hitaasti ja väärällä tavalla. Sitä lehmää populistit lypsävät nyt surutta kaksin käsin.
---
Uskontojen uhrit ry on nostanut Jehovan todistajien uskonharjoituksen tikun nokkaan. Kysymys on liikkeen sisäisistä käytännöistä, jotka ovat olleet voimissaan jo kohta 150 vuotta. Liike on selvästi totalitaarinen, yksilöillä on liikkeen mielipide myös moraalikysymyksissä. Liikkeestä myös hylätään julmalla tavalla. Tiedän perheenisän, joka ei osallistunut lapsensa hautajaisiin, koska lapsi oli ajautunut erilleen liikkeestä. Entisiä jäseniä ei tervehditä kadulla. Parannusta tietenkin tarjotaan ja paluuta liikkeen pariin. En kuitenkaan pidä mahdollisena, että tällaisia asioita voidaan muuttaa lainsäädännöllä mitenkään. Silloin menevät maallinen ja hengellinen regimentti pahasti sekaisin. Uhrien asema on tietenkin tukala ja heitä on voitava tukea. Tässä Uu varmasti tekee hyvää työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti