maanantai 19. toukokuuta 2014

Linux toimii, kiekko ei vielä.

Miniläppäriin on nyt asennettuna Linux eli tuotenimeltään Ubuntu. Koneen sain edullisesti tori.fi:stä. Laite on lähes käyttämätön ja muutamia vuosia jo vanha. XP:llä on peloteltu niin mahdottomasti, että päätin katsoa tämän Linuxin. Testailtuani konetta puolisen tuntia, en ole vielä löytänyt mitään puutetta tai yhteensopimattomuutta. Kaikki on toiminut sujuvasti ja nätisti.
---
Suomi oli säätilaltaan neljänneksi lämpimin paikka Euroopassa. Hellerajaa on pidetty pilkkanaan. Mutta mutta...

...Melkoinen myrsky iski äkisti reilu pari tuntia sitten. Kaatoi naapurustossa jonkun puun ja paloautollakin oli kiireistä asiaa jonnekin äänistä päätellen. Puun sälettä lensi vaakatasossa. Ukkonen täräyttelee yhä taivaalla säännöllisen epäsäännöllisesti.
---
Suomella oli tosi vaikea voitto-ottelu Kazakkeja vastaan. Silti pääsy kahdeksan joukkoon ei ole vielä varmaa. Riippu siitä, miten muut loput ottelunsa hoitavat.

Miksi koko turnaus on ollut vaikea? Ensiksi omana mielipiteenä se, että Pekka Rinteen maalivahtipeli on ollut parasta suomalaista maalivahtipeliä, jota olen koskaan nähnyt turnausmittakaavassa. Koskaan ei muista, että Suomi on ollut näin paljon maalivahdin varassa. Ilman Rinnettä Suomi olisi lohkonsa jumbo. Olen seurannut kisoja vuodesta 1982. 

Miksi Suomen peli ei kulkenut?

1. Jo hyvin menneessä harjoitusturnauksessa oli nähtävissä, että oma kiekollinen peli ei kulje. Kisoihin lähtevä joukkue ei ainakaan tuosta vahvistunut, joten ei ole mikään ihme, että 5 v 5-peli oli erittäin vaikeaa. 

2. Avainpelaajat alkoivat väsyä. Esim. Kontiola ja Komarov ovat pelanneet pelanneet maajoukkueessa sekä olympiakisat että MM-kisat. Omat sarjat olivat lisäksi pitkä ja kuluttavia. 

3. Joukkueessa oli kokemattomuutta. Suomella oli 10 SM-liigapelaajaa. Esimerkiksi Kazakeilla oli peräti 16 KHL-pelaajaa, jotka ovat hioutuneet pelaamaan yhteen.

4. Lajin taso on noussut Euroopassa nopeasti. Varsinkin KHL on tehnyt tämän, mutta myös Saksan ja Sveitsin sarjat ovat parantuneet. Silti viime vuoden finaalijoukkue Sveitsi ei ole pääsemässä jatkoon ollenkaan. Latvia kohautti jo olympialaisissa ja Valko-Venäjällä kiekko on ykköslaji.

5. Venäjällä ja USA:lla oli hampaankolossa Suomea vastaan ja nyt he pelasivat omalla tasollaan.
---
Fyysinen vointi on ollut aika normaali. Henkisesti päivä on ollut rankempi. Tosiasioiden toteaminen on tietysti viisautta, mutta mielensähän siinä meinaa aina pahoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti