perjantai 9. toukokuuta 2014

Jutta kaatui Rinteeseen.

Softengine esiintyi upeasti ja meni finaaliin! Nappisuoritus! Huomenna finaaliin pisteitä raapimaan. Lujassa toki pinnat ovat, koska tietyt maat kahmivat isoimmat pojot. Nyt Kristan sijoitusta rohkeasti parantamaan.  Hän meni viime vuonna toiseksi viimeisenä erästään finaaliin ja saavutti 13 pistettä loppukilpailussa.

Omasta mielestäni Ruotsi on ylivoimainen suosikki. Itävalta erottuu drag-esityksellään ja voi saada korkeat pisteet. Ukraina tulee varmasti saamaan poliittisia sympatiapisteitä. Ensimmäisessä finaalissa Venäjä sai valtavat buuaukset. Politiikka ja taide pitäisi pitää erillään toisistaan, selvä se. Eiväthän nuoret tytöt Krimille menneet, ei se ollut heidän syynsä. Mutta toisaalta. Euroopassa Venäjän toimet herättävät monissa voimatonta raivoa, jota ei mitenkään voi tuoda esille näkyvästi. Jotenkin ymmärrän niitä, jotka haluavat tuoda kiukkunsa esiin Venäjän esiintymisen jälkeen buuaamalla. Jos Putin kuulisi edes tuon äänen. Ehkä itsekin buuaisin. Valitettavasti.
---
Tänään Yle viettää Kristillisdemokraattien päivää. Hirvittävän pahoillani olin puolueen puolesta siinä, että aamutelevisioon oli lähetetty tohtorismies, jonka supliikki on poikkeuksellisen huono. Ei pysynyt ollenkaan haastattelun rytmissä eikä osannut asioita tarkasti. Oli todella huonoa mainosta puolueelle. Koettu myötähäpeä oli merkittävää. Pahinta oli se, että heidän pätevä ehdokkaansa Sari Essayah oli erittäin asiantuntevasti vastaamassa radiossa Ylen Ykkösessä samaan aikaan.  Hänen olisi pitänyt olla tv-haastattelussa ison yleisön edessä.

Kristillisdemokraattien asema politiikassa on kaikenkaikkiaan kummallinen. He korostavat kristillisiä arvoja, mutta mitä ne ovat? Miten ne muuttuvat poliittisiksi teoiksi? Ovatko konservatiiviset arvot enemmän kristillisiä kuin liberaalit? Ovatko oikeistolaiset arvot enemmän kristillisiä kuin vasemmistolaiset?

Mielestäni ajatus kristillisestä puolueesta on loogisesti ristiriitainen. Muutko puolueet ovat sitten epäkristillisiä? Koti, uskonto ja isänmaa voidaan nähdä konservatiivisina arvoina, joita oikeisto korostaa. Raamatussa näitä asioita sinänsä ei korosteta. Jeesuksella eikä Paavalilla ollut perhettä, mikä oli tavatonta tuohon aikaan juutalaismiehille. Eipä heille isänmaakaan niin iso juttu ollut, vaikka keisaria kunnioitettiin. Jeesus oli radikaali ja liberaali, Paavali konservatiivisempi, koska odotti Jeesuksen pikaista paluuta. Uuteen testamenttiin konservatiivista arvomaailmaa on suoraan vaikea yhdistää, kirkkojen perinteeseen kylläkin. Katolinen kirkko onkin ollut pysähtyneen patavanhoillinen ja vastustanut mm. rokotuksia ja katuvaloja. Sekö määrittelee kristilliset arvot myös tänään?

Lähimmäisenrakkaus ja välittäminen ihmisistä voidaan nähdä humanistisina arvoina, joita myös vasemmisto mielellään kannattaa. Soini puhuu kristillis-humanististen arvojen puolesta. Tämä on mielestäni jo selkeämpä puhetta kristillisistä arvoista. Pitäisikö Suomen Kristillisdemokraattien puhua selkeämmin kristillisis-konservatiivisista arvoista. Silloin määritelmä olisi parempi eikä monopoloisi monille muillekin tärkeää sanaa. Eikä seurakuntaelämä tietenkään kuulu politiikkaan, sen foorumit ovat  muualla.
---

SDP:n puoluekokous valitsi Rinteen puheenjohtajaksi kahdeksan äänen erolla. Kahvit menivät väärään kurkkuun varmasti monella muullakin. En pelkästään pettynyt, vaan tulin vihaiseksi. Ei naisia noin kohdella! Hallituspuolueen sisällä muodostettiin oppositio omaa johtajaa vastaan. Kovasti Euroopassa taistellut ja lommojakin ottanut valtiovarainministeri kaadettiin ukolla, joka ei ole ollut päivääkään kantanut poliittista vastuuta ministerinä tai kansanedustajana. Epäuskottavinta on se, että Rinne olisi valmis repimään tuskalla sovitut kehyspaketit auki. Eihän oikeasti niin voi tietenkään tehdä. Olisi luullut demarien tuon tajuavan.  Pahoin pelkään, että nyt SDP putoaa kolmen suuren puolueen kelkasta. Lipposen aikana paras vaalimenestys oli lähes 29 %. En millään usko tuollaisten lukujen palaavan. Urpilainen aloitti 21,4% lukemista. Siinäkin on tekemistä. Mutta Rinteellekin kuuluu mahdollisuus yrittää, saihan Juttakin kokeilla kuusi vuotta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti