lauantai 24. toukokuuta 2014

Kiekko toimii ja helle on vielä kivaa

Jääkiekossa on laitettu Kanada ja Tsekki pakettiin, mikä tuntuu epätodelliselta alkusarjan rämpimisen jälkeen. Ryhdyin katsomaan Tsekki- ottelua toisen erän alussa. Missään vaiheessa en ollut huolissani ottelun kulusta, vaikka kovia paineja olikin Suomen maalin edessä. Suomen kontrolli oli niin vahvaa Tsekin näennäisestä hallinnasta huolimatta. Kävi sama kuin joissakin aiemmissakin otteluissa; Pekka Rinne psyykkasi vastustajansa tehottomiksi. Ei ole kiva pelata, kun toisen joukkueen maali on muurattu umpeen. Varsinkin ledenda Jagr kävi kuumana.

Huomenna vastassa on kisojen ylivoimaisesti paras joukkue tähän mennessä, Venäjä. Avausmaali ratkaisee paljon. Viimeksi venäläinen taklasi suomalaisen tiedottomaksi ja pelin fokus katosi. Suomen ollessa vielä puolitajuissaan, Venäjä latoi pari nopealla aikataululla ja ottelu oli sillä saletti. Ei Suomi vailla mahdollisuuksia toki ole. Suomi on vienyt seitsemästä edellisestä keskinäisestä kuusi. Venäjän pelaajat tietävät, että Putin tykkää enemmän voitoista, joten tinttailut saattavat jäädä vähälle. Silloin Venäjä tapaa tehdä tulosta.
---
Huomenna äänestämään! Eilinen kirjoitukseni on tuonut palautetta kauempaakin ja käytettyä logiikkaa on ymmärretty hyvin. Itse olen vielä kahden vaiheilla, voi olla että äänestän naisihmistä. Nyt muuten äänestävät historiallisesti ensimmäisen kerran pelkästään EU-Suomessa eläneet. Sellainen löytyy meidänkin kotitaloudesta.
---
Olen alkanut kaivata erästä EU-direktiiviä. Ruohonleikkureihin pitäisi laittaa ääniraja, joka saisi olla vaikkapa 65 db. Kesällä omakotialueella ruohonleikkurin laulua saa ihailla lähes vuorokauden ympäri vaikkei yhtään huvittaisi.. Teknisesti olisi uskoakseni helppo toteuttaa hiljaisia laitteita. Hiljaisemmat koneet vaikuttaisivat paljon asumismukavuuteen. Nyt kun oma puhe on kuiskausta ja kähimää, huomaa koneiden hirvittävän metelin aiempaa tarkemmin. Juttu loppuu siihen, jos naapurustossa on puutarhakone käynnissä.
---
Mestareiden liigassa on meneillään finaali. Varmaa on, että voitto menee Madridiin. Espanja on ottanut seurajalkapallossa valtikan takaisin, vaikka viime vuoden perusteella ennustin saksalaisten valtaa pitkälläkin aikavälillä. Espanja menestyi uskomattoman hyvin myös Eurooppa-liigassa, joten sattumasta ei mitenkään voi olla kysymys. Espanjalainen luova pelifilosofia kantaa, mikä on lajille hyvä asia.
---
Tänään on ollut tavattoman kaunis hellepäivä. Lämpöä on ollut lähes 30c . Olen ottanut laiskottelun kannalta ja ollut paljon terassilla. Vointi on vaihdellut perustakkuisen ja ok:n välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti