torstai 22. toukokuuta 2014

Peukkuja vispipuurolle, ei Googlelle

Olen tänään ihmetellyt seuraavanlaista asiaa. Miksi vispipuuroa pystyy syömään silloin, kun mikään muu ei mene alas? Asiana tuo tuntuu kovin pieneltä tässä maailmankaikkeudessa, mutta itse tilanteessa olevalle se on sillä hetkellä kovinkin suuri asia.
---
Tietokoneen kanssa yksinkertainen on joskus monimutkaista. Halusin vaihtaa Googlen salasanan. Googlen salasana on kätevä yleissalasana, jolla pääsee käyttämään eri palveluita, kuten sähkopostia, Bloggeria ja Google+ -palvelua. Noin vahvoja salasanoja olisi hyvä vaihta usein. Varsinkin tilanne, jossa omat tiedot jäävät vahingossa vieraalle koneelle on kovin mahdollinen. Sekin tuli tänään opittua. Ensiksi yritin vaihtaa salasanan kännykän kautta. Ei löytynyt paikkaa, josta tuon voi tehdä. Seuraavaksi otin läppärin käsittelyyn. En mistään löytänyt paikkaa, josta vaihdetaan salasana. Lopulta jonkinlainen keino löytyi. Kirjauduin ulos ja ilmoitin salasanani kadonneeksi. Sitä kautta sain sähköpostiini linkin, jossa salasanan sai vaihdettua. Karmea tunnustaa, mutta tuohon tumpulointiin meni tunti aikaa.
---
Politiikkaa on tullut seurattua tänään. Vasemmistoliittoa tentattiin Ylellä. Arhinmäki on liukas luikku haastatteluissa. Kriittiset kysymykset hän keikauttaa itselleen edullisiksi. Hävyttömän häikäilemätön tapaus tuo(kin) Paavo on. Melkein tekisi mieli nostaa hattua taiturimaisuudesta. En todellakaan haluasi olla samassa neuvottelupöydässä tuon henkilön kanssa, sillä  kovaa neuvottelijaa hänestä varmasti löytyy. Olisi kiva tietää, montako Kataisen harmaista hiuksista on peräisin Arhimäen toiminnasta.
---
MTV:llä oli tusinan verran mielenkiintoisia meppiehdokkaita kutsuttuina debattiin. Idea oli mielestäni erittäin hyvä ja toimiva.  Toteutuskin oli mielestäni hyvin rytmitetty ja asioita tuli käsiteltyä riittävän monelta kantilta, vaikka ne EU:n kirjainyhdistelmät usein ohi menevätkin. Loppuväittelyssä vastakkain olivat Donner ja Halla-aho. Juontajalta ja Donnerilta menivät asiat hassusti sekaisin ja he sotkivat keskustelun aiheen juuri päinvastaiseksi. Halla-Aho meni tilanteessa lukkoon ja antoi Donnerille luovutusvoiton. Ihan fiksu veto, ettei jäänyt kinaamaan vaikka hän oli ainoa joka ymmärsi aiheen oikein. Meni hyvänä loppukevennyksenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti