perjantai 23. toukokuuta 2014

Ihanaa Leijonat, ihanaa...

Ja niinhän se Suomi meni pudottamaan Kanadan puolivälierissä vastoin monien odotuksia. Pienestä on kiinni näissä kisoissa. Suomelle on muutaman kerran onni hymyillyt. Joukkuetta on mollattu idästä ja lännestä. Osa kritiikistä on ollut täysin kohtuutonta. Jatkossa kaavio on ihanteellinen. Tsekki, joka ei ole ihmeitä esittnyt on seuraava vastus. Ruotsi finaalissa ja kultaa kaulaan. No nyt kyllä taidettiin mennä vähän asioiden edelle...
---
Voimiltaan tämä päivä oli oikeinkin hyvä. Aamulla lähti hyvin käyntiin ja päivä yllättävänkin meni hyvävoimaisena.  Hieno helle ei varmaankaan haitannut vointia.
---
Ihmeellinen kohu noussut Venäjän pari päivää sitten tekemistä ilmatilaloukkauksista. Venäjä kaiketi testasi Suomen reagointia. Ensi tuli kone, joka tuli pari kilometriä Suomen puolelle ja parin tunnin päästä toinen kone tuli 30 km Suomen rajojen sisäpuolelle. Vahinko näin iso loukkaus ei ole. Viestinä taitaa olla: "Nato-keskustelu saa loppua justiinsa nyt!" Noloa Suomen kannalta on, että jälkimmäiseen tapaukseen Hornetit reagoivat vasta kaksi tuntia tapauksen jälkeen. Silloin on nähty ja kuultu Hornetin liikkuvat jälkipoltolla ääntä nopeammin. Tai sitten kysymys on jopa kolmannesta tapauksesta. Joka tapauksessa tällaiset sotilaalliset provokaatiot ovat ikäviä episodeja. Hauska kuulla poliitikkojen diplomaattisia tulkintoja tulenarasta aiheesta. Suomen näkökulmasta nämä tulivat kuin tilauksesta NATO-intoilijoille.
---
SDP sulaa kuin lumiukko helteellä uuden puheenjohtajan myötä. Rinne pitää kiekossa Suomea pystyssä, mutta SDP:n Rinteellä on "kenkälaatikko" pahasti ammollaan. Demarikansa ei kaiketi oikein hyväksy puolueen "kaappaamista." 13.6 % oli kannatus EU-vaalimittauksissa varmaankin puolueen kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Yleensä muutos vie parempaan, mutta nyt tekee tiukkaa. Vaikea uskoa tilanteen muuttuva eduskuntavaaleihin entiselleen. Ehkä Rinne on lyhytaikainen pj., ehkä ei.


päivitys 1.42
Ilmatilaloukkaukseen pari korjausta/tarkennusta. Ajankohdat ovat tarkentuneet kello 18 ja 22. Kysymyksessä on ollut sama Tupolev Tu-154 lentokone. Ensimmäisellä kerralla tunnistetiedot olivat päällä, toisella kaiketi ei.  Tunnistuslento tehtiin vasta jälkimmäiseen lentoon. Näin molempien toimijoiden toimet alkavat kuulostaa järkeviltä. Johtopäätös valitettavasti sama: sotilaallinen kissahiirileikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti