maanantai 21. marraskuuta 2016

Lontoosta kuuluu kummia (täydennetty)

Sunnuntai mennä suhahti. Vointi oli tasainen ilman mainittavia takapakkeja.
---
Tätä päivää ei ole mahdollista ohittaa mainitsematta suurinta suomalaista palloilusuoritusta koskaan. Henri Kontinen voitti tenniksen nelinpelin ATP-finaalin Lontoossa yhdessä parinsa, austalialaisen John Peersin kanssa. Mukaan oli kutsuttu maailman parhaat pelaajat, joten vuoden urheilijan hattu taidettiin jakaa tänään. Kontinen on valinnut nelinpeliin keskittymisen omaksi tiekseen ja se on tuottanut fantastista tulosta. Toki kaksinpeli on tenniksen ykköslaji, mutta se ei vie mitään pois Kontisen suoritukselta.
---
Lontoosta kuuluu muutakin. Kansainvälistä menestystä on viikosta toiseen saavuttanut myös Saara Aalto, josta on tullut kansainvälisen tason laulaja. Britannian X Factorissa Wembleyllä hän on edennyt viikko kerrallaan kisan loppuvaiheeseen saakka. Viisi kilpailijaa on jäljellä ja jatkoa voi hyvinkin olla tiedossa, sillä Saara Aalto sai eniten ääniä tällä viikolla. Kyse on todella näkyvästä kilpailusta. TV-katsojia on viikottain 7-8 miljoonaa ja Youtubessa Saara Aallon esityksillä on ollut yli kaksi miljoonaa katsojaa viikossa.
---
Angela Merkel ilmoitti olevansa halukas jatkamaan Euroopan johdossa. Se on hyvä uutinen, mutta vaatii toki vielä kansan tahdon ensi kesänä. Brexitin ja Trumpin jälkeen populistit todennäköisesti rynnivät voittoon Ranskassa. Kuka tietää, mitä Italiassa tapahtuu? Siksi olisi Euroopan kannalta toivottavaa, että Saksa saisi olisi poliittisesti vakaa. Jos Saksa ryhtyy irtautumaan EU:sta, niin EU lakkaa olemasta sitä, mitä nyt se ymmärrämme olevan.
---
J-M Latvala ajoi Volkswagenilla viimeisen kisansa. Talli jouduttiin lopettamaan VW:n talousvaikeuksista johtuen. Lähes kymmenen kilpa-autoa oli valmiina odottamassa ensi kautta. Päästöhuijaus tuli kalliiksi Volkkarille. Toivottavasti autot edes jäävät yksityistallien käyttöön, sillä kyseessä on kenties autourheilun MM-historian kenties ylivoimaisin talli yli 80 % voittoprosentilla.
--
Latvalan laulu kilpakuljettajana saattoi loppua tänään kengurumaassa. Lähes kymmenen vuotta olen jaksanut toivoa, että supernopeasta kuskista tulisi maailmanmestari ja liittyisi kunniakkaasti suomalaisten mestareiden joukkoon, mutta nyt meni toivo. Nopeutta riittäisi, mutta lisäksi pitäisi pysyä tiellä. Ei pysy. Varsinkin tällä kaudella on tullut tosi helppoja ajovirheitä. Tilaisuuksia ottaa mestaruuksia on  paljon ja aina on saanut istua huippuautossa. Nyt Tommi Mäkinen etsii Toyotalle kuskeja ensi kaudeksi. Latvalaa ei pidä mielestäni palkata, jos nuorehko Esa-Pekka Lappi on vaihtoehtona. Nuorelle kuljettajalle on syytä antaa mahdollisuus kokeilla siipiään. WRC2-luokassa hän on ylivoimainen maailmanmestari, joten lupaavasta kuskista täytyy olla kyse.
---
Laine-ilmiö on erikoinen. Taustahälynä tätä kirjoitettaessa on NHL-ottelu Carolinan ja Winnipegin välillä. Sebastian Ahoa ja Patrik Lainetta hehkutetaan tämän tästä melkeinpä suhteettomasti, kun ajatellaan, että rookie-pelaajista on kyse miesten lajissa. Joku kokenut NHL-toimittaja kertoi, miten Winnipeg on yhtäkkiä muodostunut yhdeksi kiinnostavimmista NHL-joukkueista, kun se normaalisti on ollut jotakin aivan muuta. Patrik Laine antaa 18-vuotiaaksi todella luontevasti haastatteluja englanniksi, demaripomo jäisi kirkkaasti kakkoseksi viitaten eiliseen blogiin. Laine ääntää hyvin ja kielioppi näyttää olevan täydellisesti hallussa. Siinä on nuori mies, josta Suomi saa olla ylpeä. Toivottavasti kaikki saisi jatkossakin mennä hyvin ja tukea löytyisi silloinkin, kun elämään kuuluvat alamäet tulevat vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti