sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hillarylla ja Leijonilla alkaa hiukan helpottaa

USA:n vaalit ovat kahden päivän päästä. Juuri äsken tuli uusi tieto tuli FBI:ltä, joka on käynyt uudet sähköpostit läpi. Mitään uutta epäilyttävää ei noussut esiin. Tuo varmasti helpottaa Clintonia tosi paljon. Eiköhän tämä ollut pelin ratkaisu. FBI:n oma maine taisi kärsiä tässä eniten. Olihan se aika erikoinen veto nostaa epämääräinen epäily esiin 11 päivää ennen vaaleja. Varsinainen vyön alle lyönti nyrkkeilytermein ilmaistuna.
---
Voinnista ei huvita paljoa edes sanoa.  Kaurapuuro maistuu ja sitä saa syötyä. Kylmä ilma vaikeuttaa hengittämistä, joten ulos on turha haikailla.
---
Leijonat pääsi helpommalla kuin huuhkajat. Jo seitsemän tappion jälkeen tuli vihdoin voitto ja se tuli vieläpä rakkaasta Ruotsista. Huuhkajilla sen sijaan on vielä voitto saavuttamatta uuden valmentajan alaisuudessa. Leijonajoukkuetta sanotaan ylivalmennetuksi. Pelaajille on annettu niin paljon ohjeita, ettei nopeaan peliin kuuluva vaistoilla pelaaminen ole mahdollista ainakaan vielä. Leijonien maailmanranking on kolmas listalla, jossa on yhteensä 30 maata. Ruotsi on listalla viidentenä ja  sen Karjala-turnaus meni vielä huonommin. Siellä ihmetellään aivan samoja asioita kuin Suomessa.
---
Huuhkajilla on nyt 11  peliä ilman voittoa, ja rangking on 101 Afrikan ja Aasian pikkumaiden joukossa. Murheellista, mutta pienenä lohdutuksena on se, että Norjassa ollaan ihmeissään aivan samasta asiasta. Siellä rangking on 81, mikä  on ennätyshuono. Vuonna 1993 he käväisivät jopa toisena Brasilian jälkeen. Pohjoismaissa ei ilmeisesti aivan ymmärretä, miten paljon kilpailu on kiristynyt. Pelaajia tulee valtavasti ympäri maailman, ja valmennus on kehittynyt muuallakin. Vaikka Norjassa jalkapallo on ykköslaji, mm. hiihtolajeihin valuu valtavasti lahjakkuutta. Kaikessa ei voi olla huipulla viiden miljoonan väestöpohjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti