maanantai 21. marraskuuta 2016

Härpäkkeiden ilot ja kirot

Tänään yö ei erottunut kunnolla päivästä.  Terveyskeskuksen tuhanteen luxiin säädetyt pihavalot paloivat koko päivän ja 840 luxia on alhaisin kotipihalla mittaamani keskipäivän valomäärä koskaan. Kesän lukemat olivat parhaimmillaan yli 60 000, joten ihmekös tuo jos pieni kaamosmasennus puseroon hiipisi. Toistaiseksi sellaiselta on vältytty omalta kohdalla, mutta pitää muistaa, että valo vähenee vielä kuukauden päivät, jollei lumi sitten kevennä tunnelmaa.
---
Vaikka täällä blogissa kirjoitan vain tällaista yhden miehen höpinää, olen viime päivinä useamman kerran saanut ilahtua siitä, että näillä pienillä teksteillä on lukijoita ympäri maata. Välillä häkellyn siitä, miten tarkasti rivit ja niiden välit on luettu. Kirjottaminen vie oman aikansa vuorokaudesta, jolloin on tietenkin mukava huomata tekstien löytävän lukijansa. En ole lähtenyt etsimään yleisöä. Mielestäni tämä on juuri sopivan underground näin. Lukijat ovat jotenkin löytäneet tekstit tai kuuluvat lähipiiriin jollakin lailla. Näin on hyvä. Kiitos, että luet tekstiä, se ilahduttaa minua.
---
Kosketusnäyttöpuhelimet ovat hankalia tapauksia tällaisille isokouraisille köriläisille. Ovat niin kovin herkkiä hipaisuillekin. Pari kertaa on päässyt käymään nolosti niin, että puhelin soittaa keskellä yötä johonkin enkä saa sitä heti suljettua. Onneksi soitot ovat menneet sentään aika lähipiiriin.

Kännykän yhteystiedot ovat kadonneet mystisesti. Ei löydy mistään. Tiedän muitakin, joille on käynyt samalla tavalla. Ei mitään aavistusta, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

Muuttuvien käyttöjäjestelmien ja sovellusten opettelu veisi vaikka kaiken ajan. Nämä "puhelimet" ovat monimutkaistuneet niin pitkälle, että helppokäyttöisyyden edistäminen on jäänyt jalkoihin. Ohjelmavirheet ovat oma riesansa ja välillä tuntuu, että saisi olla tekniikan ammattilainen selvitäkseen näistä.

Toki näille älypuhelimille voisi kirjoittaa ylistyksensäkin. Ihmiskunnan huippukeksintö, joka on muutamassa vuodessa tuonut huippuelektroniikan tasaveroisesti suurimmalle osalle maailman väestöä. Niiden ansiosta nuoret juovat vähemmän alkoholia ja aikuiset harjoittavat vähemmän lisääntymiskäyttäytymistä. Syntyvyys on pienintä Suomessa sitten 1800-luvun nälkävuosien. Valitettavasti älypuhelinten tuoma tiedon demokratia sytytti Lähi-idän ikuiseen tuleen arabikeväänä 2011.
---
Vointi on kyllä vahvistunut pikkuisen sitten eilisen, unisuus ja velttous ovat vähentyneet.  Päivän hanke oli talvirenkaat. Netin välityksellä löytyi hyvältä näyttävät renkaat ok vanteilla. Todellisuus oli kuvaustaan parempi. Renkailla oli ajettu vain muutama viikko ja vanteet olivat erinomaiset. Kun vielä pikkuisen sai tingittyä, niin hyvä mieli jäi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti