keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Vaalivalvojaiset 9.11.2016

Goldfish pitää vaalivalvojaisia hyytävän jännittävänä vaalipäivänä. Tervetuloa seuraamaan!!!

10.13 Trump on juuri päättänyt voitonpuheensa. Hän oli valtiomiesmäinen ja sovitteleva, sitä mitä hän parhaimmillaan voi olla; karismaattinen ja huumorintajuinen setä, joka tuo uuden hallinnon ja uudet käytännöt. Trumpille täytyy nyt antaa työrauha, mahdollisuus onnistua ja muuttaa vaalipuheet todelliseksi poliittiseksi puheeksi.

Kaikkiaan on sanottava, että uskomaton ukkeli tuo Trump. Takamatkalta hän lähti ja pesi aivan kaikki puolueensa huippupoliitikot. Hän oli vikkelä kuin kärppä ja hallitsi mediaa täydellisesti. Mitään vastaavaa tullaan tuskin koskaan näkemään. Reagan oli aikanaan vähän vastaavanlainen yllätys, josta tuli historian kannalta merkittävä presidentti. Hän kukisti Neuvostoliiton puheillaan ampumatta laukaustakaan.

Obamaan kohdistui valtavat odotukset. Hän onnistui monessa asiassa, liikaa kuitenkin toivottiin. Nyt Amerikka halusi perinteisesti valkoisen miehen johtoonsa. Nyt ei ollut naisen, homon, mustan eikä minkään muunkaan "epänormaalin" aika. Valkoinen mies hallitsee, kuten "vanhoina hyvinä aikoina." Saa nähdä, mihin se käytännössä johtaa.



6.14 Tilanne näyttää selvältä. Valitsijamiehet on 215-209 Trumpillee, mutta kaikki vaa'ankielet ovat menossa Trumpille.
6.06 New York Timesin mukaan Trumpin mahdollisuus voittaa on  92%

5.41 Nyt ollaan ratkaisuvaiheessa. Demokratia on ihmeellistä. Kiinassa ja Venäjällä katsellaan länttä kohti ja todetaan, ettei demokratia oikein toimi. Vaikeina aikoina se näyttää pitävän paikkaansa. Saksassakin on erehdytty aikanaan. Joku kommentoi viisaasti, että historiaa olisi pitänyt opiskella paremmin, jottei syntyisi vääriä päätöksiä

Tietenkin sopii toivoa, että Trump esitti roolihahmoa, jota oikeasti ei edusta. Ehkä takaa kuitenkin löytyy jotakin paljon inhimillisempää, ainakin Diilissä olen sellaisen mielestäni nähnyt. Tilanne on nyt 168-131.

5.20 Pörssi on reagoinut voimakkaasti ääntenlaskentaan. Asiantuntijat ihmettelevät Trumpin vahvaa suoritusta.

5.14 Tuloksia virtaa sisään koko ajan. 149-109 Trumpille tällä hetkellä.

4.49 Vaalien suvantovaiheessa tuli vilkaistua yön NHL-pelejä. Winnipeg-Dallas-peli oli kesken. Patrik Laine on tässä vaiheessa tehnyt pisteet  3+1. Poika on pelimies.

4.31 Valitsijamiesten osalta tilanne on 128-97 Trumpille

4.19 Tällä hetkellä vaa'ankielet menossa Trumpille. Florida, Ohio, Pohjois-Karolina. Pennsylvania on vasta aloittamassa tuloslaskentaa. Jotakin kertoo kokonaisuudesta se, että Michigan oli gallupeissa 3,5% Clintonille, mutta nyt reaalilaskennassa Trump johtaa niukasti. Trump pärjää kaikkiaan yllättävän hyvin. Virginiassa on laskenta kallistumassa Trumpille. Nyt Clinton on pahassa sillassa, vaikka tv-kanavilla sitä ei vielä huomata. Goldfishin palvelu maailman nopeinta tällä hetkellä.

3.59 NRK:n ennusteen mukaan Trump johtaa valitsijamiehissä 206-202. Tuttava näki  pari viikkoa sitten unta Trumpin voitosta. Pitäisikö Trump julistaa voittajaksi ja mennä nukkumaan? Voittoon tarvitaan 270.

3.51 Pohjois-Karolinassa Clinton johtaa niukasti, kun 2/3 laskettu. Tärkeä vaa'ankieli tämäkin. Georgia sen sijaan menee yllättävänkin selvästi Trumpille.      

3.44 Kyllä Florida taitaa olla menetetty, koska ero kasvaa. Ohiossa Clinton johtaa parilla pinnalla, kun kolmannes on laskettu

3.35  Floridasta  91% laskettu. Trump johtaa 0.9%. Tämä näyttää pikkuisen pahalta.

3.23 84% laskettu Floridan äänistä. Clinton johtaa 0,6 %-yksikköä. Menee jännittäväksi

03.11 Perustuslaisssa sanotaan, että vaalit on marraskuun toisena tiistaina ja piste. Siksi vaalit on arkena. Tällä hetkellä varmat äänet USA TODAY:n mukaan 44-40 Clintonille. Ei merkitystä vielä.

03.07 Tässä vaiheessa valvominen on kyllä aivan turhaa, koska oikeasti vielä ei ole tuloksia pitkään aikaan kerrottavaksi. Mutta kun puolitoista vuotta on tullut kisaa seurattua, niin nukkuminen juuri nyt on vaikeaa.


02.58 Studio alkaa olla kunnossa. Tunnelma on hermostunut ja jännuttyntyt. Ääntenlaskenta on juuri alkannut. Floridaa seurataan erityisellä takkuudella. Ylellä on selostus, samoin NRK:lla, SVT:llä, BBC:llä ja CNN:llä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti