keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Taidan olla apteekkarin unelma, mutta farmaseutin kauhu

USA:n vaaleja on sulateltu jo pari viikkoa, mutta uusia asioita nousee vielä esiin. Itsekin olen mielessäni ihmetellyt sitä, että tiukan vaalin lopputulosta ei ole juuri kyseenalaistettu, vaikka ennen vaaleja puhuttiin Venäjän peukaloinnista avoimesti. Nyt on havaittu, että tietyillä vaa'ankieliosavaltioiden alueilla, jossa äänestys on tapahtunut sähköisesti, tulokset ovat yllättävän kallellaan Trumpille. Hillary Clintonia onkin kehotettu pyytämään uudelleenlaskentaa.
---
Apteekkireissu oli ohjelmassa tänään. 55 minuuttia kesti kassalla ja huomiselle jäi vielä käynti. Vaikka toiminnat apteekissa on pitkälti digitalisoitu sähköisen reseptin myötä, farmaseutille jää lääkettä kohti paljon tekemistä ja hänelläkin on vielä apulainen, joka hakee lääkkeet hyllystä. En varsinaisesti ole unelmaasiakas, koska tarvitsemiani tuotteita ei läheskään kaikkia löydy hyllystä, vaan ne pitää tilata erikseen. Sairaalle ihmiselle 55 minuuttia on pitkä aika nuokkua tiskillä, kun koko ajan pitäisi olla terävänä ja osata vastata ja pyytää tilanteen mukaan. Lopussa farmaseutin kasvoilla värit vaihtelivat kuin ulkoilmataideteoksessa, kun järjestelmä meni jumiin. Kaikki meni uusiksi? Ei sentään,  onneksi kollega tuli apuun ja homma saatiin keskeytettyä ilman, että kaikki syötetyt tiedot katosivat. Huomenna jatketaan homma loppuun. Apteekkari ainakin on tyytyväinen nähdessään minut, sen verran olen Kelan rahaa lapioinut hänen taskuihinsa.

Ei tarvitse olla suurikaan profeetta ennustaakseen, että digitalisaatio johtaa haavoittuvuuksiin siellä täällä silloin tällöin. Näihin olisi parempi varautua jo etukäteen, mutta talvi yllättää autoilijat joka vuosi.
---
Taloudessa tapahtui taas suuria asioita tänään. Kotimaiset Terveystalo ja Diacor yhdistyivät, mikä oli monille mielekäs uutinen. Uusi firma ei vie verovaroista käärittyjä voittojaan paratiisisaarille ja hyvä niin.

Viking Line sen sijaan tilasi laivansa Kiinasta, kun halvalla sai. Turun ja Rauman tilauskirjat olivat täynnä eikä hinnallakaan olisi pärjännyt. Silti 20-50% tilauksesta tulee suomalaisille alihankkijoille, joten taas on työtä tiedossa.
---
Vointi meni tänään kaksi askelta eteen päin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti