keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Tulosta sulatellessa

Päivä on ihmetelty ja sulateltu vaalitulosta. Amerikkalaiset itse tuntuvat olevan eniten ymmällään.

Hillary teki poikkeuksen käytäntöön tulla esiin vaali-iltana myöntämään tappionsa ja kiittämään kannattajiaan. Aamullakin puhe siirtyi useita tunteja. Ei vaadita empaattista erikoislahjakkuutta tajuamaan, miten pahalta hänestä tuntui. Vuorokautta aiemmin hän oli melkein varma seuraava USA:n presidentti. Sitten kaikki romahti. 25 vuoden työ meni hukkaan, vaikka hän sai kokonaismäärältään eniten ääniä.

Miksi näin ja mitä seuraavaksi? Epämääräisessä tilanteessa lauma haluaa vahvan johtajan, aggressiivisen alfauroksen. Trump osasi lukea ja hyödyntää tilaisuuden loistavasti. Hänellä oli siihen vaadittavat ominaisuudet. -" We'll make America great again!" Todellisuudessa Trump on paljon vaalikampanjassa nähtyä fiksumpi, se kuultiin hänen puheessaan tänään. Harmittavaa on se, että show on syrjäyttänyt totuuden ja viihde asiakysymykset.

Jatkossa vaalilupausten lunastamminen tuottaa vaikeuksia. Meksikon muuri pitäisi saada aikaan ja Hillary vankilaan, Obama-care roskikseen ilmasto- ja kauppasopimusten kanssa. Nämä ovat tietenkin pelkkää alfauroksen pörhistelyjä, mutta äänestäjät eivät sitä välttämättä niin ymmärrä.

Avustajakuntaan pitäisi saada vahvaksi. Se ei liene aivan helppoa, koska kokeneita republikaaneja ei välttämättä ole käytettävissä riittävästi. Välirikko kampanjan aikana ei helpota asiaa ollenkaan.
---
Vointi ei ole ollut kovin hyvä. Lääkkeiden kanssa ollaan taas tiukimmassa vaiheessa. Energia on aivan nollissa, mutta sormet toimivat ja aivotoimintaa riittää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti