sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Presidentti aloitti möläyttelyt

Mitenkän käy huomenna pörssien, nyt kun Trump on ehtinyt aloittaa möläyttelyt myös presidenttinä.

Trump on sanonut irtautuvansa Pariisin ilmastosopimuksesta, jossa se toki on kiinni vielä neljä vuotta. Sekin on mahdollista, että USA irtautuu Pariisin sopimuksen pohjalla olevasta aiemmasta YK:n ilmastosopimuksesta, jonka ovat allekirjoittaeet kaikki (!) maailman maat. Veikkaan, että tästä tulee melkoinen diplomaattinen mekkala, jos Trump lähtee repimään Yhdysvaltoja irti sopimuksista.

Toinen lähes mahdoton toteutettava on laittomien siirtolaisten karkottaminen, mikä tarkoittaa lähes kolmea miljoonaa ihmistä. Tähän joukkoon kuuluvat rikolliset, rikosrekisterin omaavat,  jengeihin kuuluvat ja huumekauppiaat. Melkoinen sammakko. Minne ihmeeseen tuollainen väkijoukko viedään ja miten? Mittakaavavertauksena se tarkoittaisi, että 50 000 ihmistä karkotettaisiin Suomesta jonnekin. Tähän lausuntoon tarvitaan korjauksia pikaisesti.
---
Suomen jalkapallomaajoukkue on rehellisesti sanoen ollut huono vuonna 2016. Ei yhtään voittoa. Kaksi tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Peli ei juurikaan kehitynyt vuoden aikana. Jatkopaikka arvokisoihin on mennyt jo neljän ottelun kohdalla. Pitäisikö valmentajan antaa mennä? Plussapuolena on se, että pelaajat ovat erittäin sitoutuneita joukkueeseen ja henki vaikuttaa olevan hyvä. Oma ratkaisuni olisi se, että kakkosvalmentaja Markku Kanerva ottaisi vastuun joukkkueesta itselleen. Näin on tapahtunut jo kaksien valmentajapotkujen kohdalla aiemmin ja joukkueen suoritustaso on noussut valtavasti.
---
Viimeinen päivä oli lääkekuuria. Murot on nyt syöty. Toivottavasti olo lähtee paranemaan pikapuoliin, viikko on ollut melkoista kituuttamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti