perjantai 4. marraskuuta 2016

Apteekkiongelmia

Apteekit ovat olleet puheena sen jälkeen, kun kerrottiin, että eräästä apteekista oli myyty vääriä lääkkeitä. Tosin tarina ei kerro millaisesta virheestä oli kysymys. Itsekin törmäsin periaatteessa vastaavaan tilanteeseen joku aika sitten.

Tilanne oli sellainen, että tarvitsin kipulääkettä jonka vahvuus oli 100 mikrogrammaa.Tähän minulla oli asiaankuuluva resepti. Apteekissa ei kuitenkaan sattunut olemaan tätä varastossa, mutta 50 mikrogrammaista olisi ollut. Järkevää olisi ollut tietenkin toimia niin, että kaksi viisikymppistä yhdistetään sataseksi. Ehdotin tätä, koska kysymys oli kipulaastareista, joista muutenkin joudutaan kasaamaan sopivat voimakkuudet. Farmaseutilla ei kuitenkaan ollut lupaa käyttää järkeään. Hän toimi ohjeiden mukaan ja asiakas jäi odottamaan lääkettä.  Periaatteessa julkisuudessa olleessa tapauksessa voisi olla kysymys juuri tällaisesta tapauksesta, jossa asiakasta on palveltu järkevästi.
---
Vointi on ollut tosi kuormittunut. Myrkyt väsyttävät ja maistuvat huulissa asti.
---
Vaaleissa gallupit kallistavat tänään Clintonin suuntaan. Floridassa tilanne on kääntynyt eilisestä, ja Hillary johtaa siellä niukasti. Hauskin lausunto tuli USA:n entiseltä Suomen suurlähettiläältä Bruce Oreckilta, joka sanoi hakevansa Suomesta poliittista turvapaikkaa, mikäli Trump voittaa. Oreck on sinänsä sympaattinen hahmo, joka ei palannut takaisin kotimaahansa suurlähettilänkauden jälkeen, vaan jäi Suomeen. Ilmeisesti rakkaudella oli osuutta asiaan. Oreck on sillä tavalla teräväkatseinen, että hänen puheitaan kannattaa kuunnella tarkasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti