torstai 3. marraskuuta 2016

Vaalitunnelma tiivistyy

Niin tuli tämän päivän voimat kulutetttua viimeistä pisaraa myöten. Omat rajat tuli nähtyä. Vointi oli hyvin uninen, nukuttua tuli 11 tuntia 31 minuuttia.

USA:n vaaleihin on aikaa enää kuusi päivää. CNN puskee asiaa vaaleista vuorokauden ympäri. Huolestuneisuus kasvaa, koska näyttää siltä, että energinen setä polkee rouvan ohi viime metreillä.
Florida ja Pohjois-Karolina ovat tällä hetkellä ratkaisevat osavaltiot. Jos Trump hoitaa ne, hänellä säilyy mahdollisuus voittaa vaalit.

Trump on käsittämättömän taitava median kanssa. Suuri osa kansasta syö hänen kädestään. Hän on pudottanut vastustajansa yksi kerrallaan ja nyt Hillary punnitaan toden teolla. Trump saa aikaan hirmuisen mölinän, jolla onnistuu dominoimaan koko näyttämöä. Joku sanoo sitä karismaksi.

Obama on jälleen tullut ulos ja arvostellut FBI:n toimintaa Clintonin sähköpostien uudelleentutkinnan avaamisessa. Istuvan presidendin arvovallalle tämä ei tee hyvää, ja kertoo miten äärimmäisessä hädässä Clintonin kampanja on. Toisaalta ymmärrän Obaman omaakin näkökulmaa. Kyse on hänen jättämästään perinnöstä presidenttinä. Trump on ilmoittanut voittaessaan ensi töikseen purkavansa lähes kaikki Obaman kahdeksan vuoden aikaansaannokset.

Kuusi jännittävää päivää on edessä. Sitten tiedetään onko demokratia kiva leikki.


  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti