perjantai 25. marraskuuta 2016

Musta perjantai

Pitkin vuotta olen saanut siirrettyä joitakin hankintoja sillä livulla, että palaan asiaan mustana perjantaina. Nyt se perjantai sitten tuli. Siinä olikin sisäinen paini edessä. Mietin ajan ja tilan rajallisuutta, siis krääsän määrää ja sitä että vuorokaudessa tunnit eivät lisäänny. Siten vältyin täpärästi  turhilta hankinnoilta ellei pölynimuria sellaiseksi lasketa.

Onneksi näitä mustia perjantaita on vain yksi vuodessa, muuten maailma hukkuisi moskaan. Eräs myyjä kertoi, että asiakkaita oli jo kuuden jälkeen taulutelkkaria jonottamassa. Amerikasta tuli kuvia, siitä miten sikäläiset sekoavat totaalisesti tarjousten edessä. Sadat ihmiset ryntäävät täysin eläimellisesti lasiovista läpi. Jonottamiseksi sitä ei voida kutsua.

Ostamisessa täytyy olla jotakin erityisen huumaavaa. Onkohan siinä kenties jotakin rakastumiseen verrattavaa? Kiinnostutaan, ihastutaan, pariudutaan, nautitaan hetki, kyllästytään ja heitetään pois. En yhtään ihmettelisi väitettä, jonka mukaan ostamisessa ja rakastumisessa olisi samanlaista hormonikemiaa.

Nyt on kylmää, pimeää ja ankeaa. Kaamos alkoi pohjoisessa tänään. Mikäs siinä paremmin piristäisi kuin shoppailu muiden kanssa kaupan kirkkaissa valoissa. Ehkä musta perjantai onkin selviytymiskeno luonnon ankeutta vastaan. Tai sitten musta perjantai on se yksinkertaisesti hyvä syy saada itsensä liikkeelle, jotta saa hommattua sen pölynimurin, joka olisi pitänyt hankkia jo ajat sitten.

Silti en ole aivan varma, pidänkö tällaisesta kerskakulutuksen päivästä. Ehkä se on hyvä asia niin kauan, kun se johtaa järkeviin hankintoihin. Paljon on myös turhaa ostamista. Itse mietin USB-kaiuttimen hankkimista. Miksi? No kun olisi ollut niin hyvä tarjous ja onhan niissä hieno ääni.. Mutta mihin olisin sitä oikeasti tarvinnut? En mihinkään, ei rivitalossa sellaiselle taida olla käyttöä, se olisi vain tuonut turhaa melusaastetta ja joutunut kaappiin. Ostaminen ostamisen vuoksi on kai se arveluttavin puoli tässä mustassa perjantaissa.

---
Olin tänään kuvauksissa. Lääkäri aikanaan kertoo tulokset. Kovasti sai ponnistella yli omien voimien tänään muutenkin. Saa nähdä, mikä on tilanne huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti