lauantai 19. marraskuuta 2016

Pääministeripeli alkoi

Oli oikea ratkaisu oli jäädä Haminasta kotiin tänään. Onneksi paikan päältä tuli kännykkään kuvia ja filminpätkiä.

Antti Rinne ilmoitti olevansa käytettävissä seuraavallekin puheenjohtajakaudelle. Monet yli puoluerajojen olivat innoissaan. Puolueen sisällä on niitä, jotka aidosti haluavat Rinteen jatkavan. Puolueen ulkopuolella riemuitsivat varsinkin Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten edustajat. Miksi? Rinteessä toki on nallekarhumaista sympaattisuutta ja hän on ay-taustansa vuoksi hyvä neuvottelija, mutta hänestä tuskin voi tulla pääministeriä. Miksei? Kysymys on uskottavuudesta. Pääministerin tehtävä on nykymaailmassa hyvin kansainvälinen ja englannin kielitaito on välttämätön työkalu. Tiukoissa neuvotteluissa maan etua ei saa vaarantaa tankeroenglannilla. Tässä kohdassa Rinteellä olisi paljon parannettavaa.

Muuten uskon Rinteellä oleva kohtuulliset mahdollisuudet hyvään vaalitulokseen, koska oppositiosta on helppo huudella mitä tahansa. Panin tänään merkille, että eräs Antin kaima nieleskeli kyyneleitä, koska omaakin pyrkyä varmaankin olisi paljon. Mielestäni hänen kannattaa harkita vielä ainakin kymmenisen vuotta. Sen verran on opittu, että ketä tahansa jullia ei voi päästää valtakunnan ruoriin.
---
Katselin eilen Ruotsin tv:sta ohjelmaa, jossa tarkasteltiin radikalisoitumista. Siinä selvitettiin sitä, miten helppoa olisi saada kontakti epäilyttäviin muslimiradikaaleihin ja päästä mukaan toimintaan. Helppoahan se oli, pari puhelinsoittoa. Samalla pohdin sitä, että vaikka maailman kaikki pommit kaadettaisiin Syyriaan, niin ISIStä sillä tavalla ei kitketä. Siinä voi käydä itse asiassa päin vastoin, sen kasvua ruokitaan.

Länsimaalainen sekulaari ja liberaali yhteiskunta synnyttävät sellaista arvotyhjiötä, jonne radikaalit iskevät täsmäohjuksiaan. Aineellinen niukkuus ja hengellinen köyhyys ovat varsinkin alkuperäisestä yhteisöstään pudonneille musliminuorille kovia paloja purtavaksi. Maailmaa lähdetään parantamaan kovin yksipuoliselta ideologiselta pohjalta.

Nämä irtonaiset nuoret pitäisi tunnistaa ja tarjota heille tukensa. Koulutus ja sivistys ovat avainasemassa varhaisessa tunnistamisessa. Erityisesti katsomusaineiden opetuksella on tässä iso merkitys. Puolueeton tieto ja avoin keskustelu ovat erinomaisia rokotuksia ääriaineksia vastaan. Poliisin jalkautuinen asian pariin varsinkin sosiaalisessa mediassa voittaa varmasti tehokkuudessaan Syyriaan pudotetut siviileitä tappavat pommilastit.
---
FC Barcelona - Malaga FC oli erikoinen jalkapallo-ottelu. Siitä kertovat tilastot: pallonhallinta: 81-19, maalintekoytitykset 26-4 ja lopputulos 0-0.
---
Vointi oli aika heikko vieläkin. Hyttysen kanssa selvisimme päivästä toinen toistamme auttaen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti