lauantai 26. marraskuuta 2016

Hoosiannaa

Kohta lauletaan kirkossa Hoosiannaa. Uusi kirkkovuosi on alkamassa ja varsinkin Lahjan odotus adventin myötä. Eilen vähän ihmettelinkin mustaa perjantaita. Monet paheksuvat joulun kaupallistumista. Sitäkin vähän ihmettelen, siis sitä paheksumista. Jos joululla on kaupallinen ulottuvuus, niin sulkeeko se itsestään selvästi muut ulottuvuudet pois? Minä en osaa katsoa näitä asioita poissulkevina. Kysymys on merkityksistä. Miksei voisi antaa joululahjaa syvästä antamisen ilosta ja rakkaudesta, on se mikä tahansa.

Toinen puoli on tietenkin se, että juoksee marketeissa ahdistuneena, kun jotakin pitäisi jokaiselle keksiä hankkia. Silloin voisi puhaltaa pelin poikki ja istahtaa alas miettimään hetkeksi omaa arvomaailmaansa. Mitä ihmettä olen tekemässä? Samalla voisi aivan ensiksi antaa itselleen sen lahjan, että heittää joulustressin pois. Usein stressi on oma valinta.  Ei ole pakko pakolla keksiä joululahjoja eikä se tarvitse olla tavaraa. Silloin voisikin olla jonkun aineettoman lahjan vuoro. Viisi hartiahierontaa, kolme koiranulkoilutusta tai vaikka runo raameihin kehystettynä. Toista ihmistä voi ilahduttaa niin monin keinoin.
---
Päivä oli kohtuullisen vaihteleva kaikkiaan. Siitä kuitenkin selvittiin lääkkeiden voimalla.
---
Naisväki on Puukenkämaassa voimistelukisoissa ja akrobaattivoimistelusta olikin mukavia uutisia kerrottavana neljännen sijan myötä.

---
Talvilajien maailmancupit alkavat tällä viikolla ja katsottavaa riittää, kellä aikaa sellaiseen on. Uusi suomalainen nuori urheilija Eero Hirvonen oli lähellä jopa palkintopallia yhdistetyssä. Neljäs sija oli hieno alkukaudelle. Muuten suomalaisten menestys oli aika tasapaksua. Sunnuntailta odotan paljon. Heikkinen ja Niskanen ovat molemmat viiden joukossa uskoisin.
---
Sipilää on päästy nokkimaan ja raapimaan. Hän saikin pitkään olla rauhassa ja keskittyä työhönsä. Terrafamen piposta häntä nokki aluksi Ville Niinistö, joka oli itsekin esiintynyt vastaavassa asussa pari vuotta aiemmin. Nyt huudetaan selvitystä Sipilän sukulaisten kaupoista. Asialla ovat Antti Rinne ja Petteri Orpo. Sääliksi käy pääministeriä, miten epäreilussa asemassa hän on. Maltin säilyttäminen on ainoa, mitä voi tehdä.
---
SDP:ssä Antti Lindtman ilmoitti, ettei haasta Rinnettä pääministeripelissä. Samalla toinen räykyttäjä, Timo Harakka taitaa jättää haastamisen, koska hän olisi halunnut useampia vastaehdokkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti