torstai 21. heinäkuuta 2016

Pyhä Pinkka


Mitähän on tapahtumassa Suomen maanpuolustuskyvylle, kun niinkin keskeisestä alokastaidosta, kuin pinkanteosta (video) luovutaan uuden palvelusohjesäännön myötä. No vakavasti ottaen päiväpeitteen taittelu ei tietenkään ole sotilaan ydintaitoja. Se on paremminkin traditio, tietynlainen sotilaan harmiton sisäpiirijuttu. Onhan sillä toki yhteys siisteyden kanssa, joka on taas yhteydessä puhtauteen, järjestykseen ja viihtyvyyteen. Ja onhan se mainio simputustraditio. Vaatii vähän huumoria toki.
---
Huolestunut se sijaan olen Turkin ihmisoikeustilanteesta. Oppositiossa ei ole nyt helppo olla, kun puhdistukset ovat käynnissä. Vallankaappausyritystä käytetään häikäilemättömästi tekosyynä sensuurin ja otteiden kiristämiseen. Kannattaa pitää suu aika pienellä, kun melkein mitä tahansa voidaan pitää vastarinnan merkkinä. Näyttää valitettavasti siltä, että Turkki on taantumassa sekulaarista tasavallasta kohti islamilaista hallintoa. Sääli, sillä juuri nyt olisi valtava tilaus sillanrakentajille. Vielä synkempi vaihtoehto olisi sisällisota ja tuolla alueella se pian olisikin ilkeä rytinä.
---
Trump pitää linjapuheensa ensi yön puoluekokouksessa. Selvää on se, että maailma sydän syrjällään kuuntelee, mitä setä laukoo tulemaan. Trump on median kanssa äärimmäisen taitava. Siitä osoituksena on se, miten hän politiikan ulkopuolelta tulleena lyö republikaanikonkarit laudalta yksi toisensa jälkeen ja nyt tilanne on aikalailla tasan Clintonin kanssa. Tämän päivän kommentit Baltian ja Naton suhteesta oli omiaan sekoittamaan pakkaa Euroopassa. Näen mielessäni, miten Pieni Niekku Väliaikainen taputtelee käsiään, sillä muiden hämmennys on hänen vahvuutensa.
---
Venäjän dopingsanktiot mietityttävät. Nyt on kaiketi niin, että Riion olympiakisat saatetaan urheilla täysin ilman venäläisiä, yleisurhelijat ainakin ovat ulkona. Oikeuskäsityksellisesti tuo on vaikea juttu. Periaatteessa on oikein rankaista systeemiä, joka urheilijat on tuottanut. Tähän asti yksittäiset urheilijat ovat saaneet kantaa vastuun, mikä tietenkin on ollut kaksinaamaista. Sitten homma on jatkunut samanlaisena uusin urheilijoin. Tänään Usain Bolt kommentoi venäläisten tilannetta. Oli kiusallista katsottavaa.

Norjalaisetkin töppöilivät astmalääkkeen kanssa. Lääkäri ei tiennyt miten astmalääkettä käytetään sallitusti. Eikö luvat pitäisi niin ymmärtämättömältä lääkkäriltä ottaa pois, jos tietotaidosta oli kysymys. Inhottavaa oli sekin, että suomalainen hiihtäjä oli somessa ensimmäisten joukossa kommentoimassa. Suomalaisilla on niin vähän varaa esittää näinssä asioissa viisauksia. Tämänkin hiihtäjättären valmentaja vapautettiin vasta 2015 elinikäisestä toimitsijakiellosta.

---
Vointi oli jotenkin vieläkin keskeneräinen. Pokemoneja en päässyt vaivaamaan. Kuuden tunnin yöuneen pääsin, jota täydensi kahdet tunnin päiväunet. Tilanne on aika kohtuullinen vaikka sellaista vireyden kohoamista vähän kaipailin. Ehkä huomenna.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti