tiistai 5. heinäkuuta 2016

Nuiskutussit

Tusseja käytetään paljon kouluissa ja koulutustehtävissä. Ne tuovat eloa perinteiseen liitutauluun verrattua, mutta ongelmana on usein niiden lyhyt elämänkaari ja pökerryttävä haju.

Nuorten Keskus, itselleni rakas organisaatio, on käyttänyt jo pitkään myrkyttömiä Sandfordin Mr.Sketch tusseja, joita se on itse tuonut maahan USA:sta. Näiden NUISKUTUSSIEN   (Nuisku= Nuorten Ihmissuhdetaitokurssi) hupi on siinä, että ne tuoksuvat jokainen hyvältä värinsä mukaan. Esimerkiksi keltainen tuoksuu sitruunalta ja musta lakritsilta. Kahdentoista tussin setin toinen hauska puoli on siinä, että ne voidaan liittää peräkkäin pitkäksi karttakepiksi tai vaikka torniksi.Tussien etuja ovat myös,  että värit ovat kirkkaita ja ne kestävät pitkään. Siitä saatiin osoitus tänään, kun varastoa siivotessa löytyi setti, joka käsittääkseni on hankittu vuonna 2007. Ne ovat olleet koulussa mukana pienellä käytöllä pari vuotta ja sen jälkeen vuosia varastossa. En malttanut olla testaamatta löytöä; tussit ovat uudenveroiset vuosien autotallisäilytyksen jälkeen.

Nuorten Keskuksen lisäksi tusseja voi tilata maailmalta ainakin seuraavasta paikasta. Suosittelen kouluille ja kouluttajille.
---
Keskiviikkona on ensimmäinen välierä jalkapallossa, kun Portugali ottelee Walesia vastaan. Portugali on EM-kisojen kestomenestyjä ja se on ollut kaikissa EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukossa vuodesta 1996. Sen peli ei aina ole näyttävää. Jos otteluista olisi laskettu pisteet, se olisi vasta jaetulla kahdeksannella sijalla. Portugalilla on kykyä muunnella pelityyliään vastustajan mukaan ja ennen kaikkea käsittämätön kyky saada aikaan riittävän hyvä tulos.

Wales on ollut pelillisesti tähän saakka vakuuttavampi. Pistelaskuissa se olisi toisena Ranskan jälkeen. 3-1 Belgiaa vastaan oli kova tulos. Joukkueessa henki on todella korkealla ja joukkueen supertähdet Bale ja Ramsey ovat ovat pelanneet joukkueelle. Ramsey on poissa seuraavasta ottelusta, mikä tehnee loven joukkueen suorituskykyyn. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että tulossa on tosi arvaamaton semifinaali.
---
Vointi oli tänään hyvä vaikka vilinää ympärillä oli paljon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti