torstai 7. heinäkuuta 2016

Portugalin päivä

Välierissä Portugali riepotti Walesia, joka varmasti teki parhaansa. Portugalin peli ei aina ole näyttävää, mutta se on voittavaa. Finaalipaikka on nyt heillä taskussa. Ei huono saavutus, sillä siellä tykkäisi moni muukin joukkue olla. Huomenna Saksa punnitsee toisessa välierässä kotijoukkue Ranskan. Saksalta puuttuu tärkeitä pelaajia, joten luulen Ranskan olevan suosikki. Saksan voittamattomuutta pidän myyttinä. Se voi tilanteen niikseen sattuessa olla hyvinkin haavoittuva varsinkin puolustuspäässä

Päivä oli toimintaa täynnä. Silti tuli vähän katseltua yleisurheilun EM-kisoja, jotka alkoivat Amsterdamissa. Joskus on ihmetelty EM-kisojen tarvetta olympiavuonna, mutta minulta ne saavat kannatusta. Ne ovat sopivan kodinomaiset melkeinpä nukkavierut pikkukisat. Yleisöäkin oli jonkin verran paikalla.  Sellaisissa kisoissa vaikkapa pohjoismaalaisille urheilijoille jää mahdollisuuksia kilpailla reilusti ja menestyksekkäästi kohtuulista vastusta vastaan. Suorituksia on kiva katsella, vaikkei aina ME-tuloksia tulisikaan ja  mukava on nähdä, miten Suomestakin tulee uusia hyviä urheilijoita. Olympialaisissa on aivan eri taso.

Oma lukunsa on venäläisten puuttuminen kisoista. Heitä kuritetaan puutteellisesta antidopingtyöstä. Joskus tulee silmämääräisesti arvioitua urheilijoiden puhtautta. Silloin herää ajatuksia varsinkin, jos naisista alkaa kadota luonnollinen pyöreys ja hauiksista pullistelevat suonet. Näihin tuntomerkkeihin sopivia löytyy yhä varsinkin itäeuroopan suunnalta. Tärkeää on saada urheilijat samalle viivalle ja yleisurheiluliitto on ottanut askelia siihen suuntaan. Toivottavasti päättäväisyyttä on myös jatkossa.
---
Vointi oli edelleen hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti