tiistai 19. heinäkuuta 2016

Oikeaa oopperaa

Olisipa se nyt ollutkin, nimittäin se, että yhtenä iltana ei olisi kuolonuhreja vaatineita levottomuuksia jossain päin maailmaa. Nyt on saksalaisessa junassa loukkaantunut vähintään 21 henkilöä kirveellä huhtoneen nuorten miehen toimesta. Enempää palstatilaa en tähän uhraa. On myös tapahtunut paljon mielenkiintoista.
---
Olin tänään oopperakonsertissa, kun amerikkalainen tähti Erin Snell esiintyi seinäjokelaisessa hotellissa, vanhan koulukaverin Mari Taivalmaan säestäessä. Ammattilainen hänkin. Tupa saatiin täyteen ilmeisesti hyvinkin pikaisella somekampanjalla, koska konsertti taisi olla tekeillä olevan ruokakirjan tuottama sivuprojekti. Snell on parin ystävänsä kanssa tutkimassa suomalaista ruuanlaittoa ja he ovat tehneet pitkiä ja huolellisia kuvauspäiviä ruokaosaajien kodeissa.

Takaisin musiikkiin. Miten ihmeessä keho saadaan soimaan tuolla valtavalla voimalla ja puhtaudella? Vuosien kurinalainen työ realisoituu lähes täydelliseksi kehonhallinnaksi ja upeaksi äänenkäytöksi. Ammattilaisten tekemistä ja osaamista on mukava seurata. Vaikea edes kuvitella takana olevaa harjoitustuntien määrää.
---
Huomenna erittäin iso unelma toivottavasti toteutuu. Oma suosikki- ja lähijoukkue SJK saa mestarien liigan maagisen tunnusmusiikin soimaan ja pelaajat astelevat ylväinä kentälle. Telkkarista nykysysteemin pelejä on katsottu syksystä1992 alkaen. Satoja otteluita on tullut nähtyä. Ylivoimaisesti suurin hetki oli 16. syyskuuta 1998 Hollannin Eindhovenissa, kun HJK pelasi ensimmäistä lohkovaiheen ottelua PSV:tä vastaan ja Mika Kottila lensi ilmojen halki ja puski maalin. Sillä hetkellä tuntui, että kaikki on mahdollista.

Huomisen suhteen olen hyvin realistinen. Vuori on todella korkea kiivettäväksi tällä kerralla, mutta tämän päivän lehdistötilaisuudessa olin havaitsevinani pientä keskittymisen herpaantumista vastustajan valmentajan otteissa. Ehkä siellä kurkitaan jo seraavien kierrosten vastustajia ja sitäpaitsi koripalloilussa ja jääkiekossa on näyttöjä siitä, että idän temperamentille on vaikea pelata tappioasemassa. Pienellä onnella sellainen tilanne ei ole aivan mahdoton. Toisaalta, sama se jos voitto ei nyt ole tarjolla taistelunkaan jälkeen. Urheilun suurta juhlaa tullaan joka tapauksessa näkemään.
---
Ei vointi aivan mahdottoman huonoksi mennyt. Siitä olen oikein kiitollinen. Nyt teen poikkeuksen ja otan nukahtamislääkkeen. CNN ja muut maailman muurheet vissiinkin ovat rikkoneet unirytmin pahasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti