perjantai 15. heinäkuuta 2016

Päivän kolme erikoista



Tämäkin päivä on ollut takkuinen, mutta huominen on parempi, jos omaa aavistusta kuuntelee. Muutaman päivän takapakki on seurausta viime viikon yli-innokkuudesta. Varovainen pitäisi muistaa olla -innostuneenakin.

Kolme erikoista tarinaa tältä päivältä.
---
1. Tour de Francessa oli ennenkuulumaton episodi, kun kokonaiskilpailun johtajan keltaista paitaa pitävä Chris Froome joutui maalia lähestyttäessä juoksemaan osan etapista ilman fillaria. Maaliin sentään on sääntöjen mukaan tultava pyörän selässä. Hänen pyöränsä oli särkynyt, kun oli törmännyt yleistötungoksessa hidastelleeseen toimitsijoiden moottoripyörään.

Tourilla on tänä vuonna kolissut enemmänkin, joten turvallisuus herättää isoja kysymyksiä. Onko kilpailu enää turvallinen? Päivän etappia oli lyhennetty turvallisuuteen vedoten kuusi km. Syynä oli sivutuuli. Ja mitä turvallisuuteen tulee on aika käsittämätöntä sekin, että kilpailulla on vain kolme kuolonuhria (pyöräilijää) yli satavuotisen historiansa aikana.

2. Boris Johnson on Britannian uusi ulkoministeri. Hän on ristiriitainen hahmo, joka oli johtamassa brexitiä. Häntä syytetään faktojen vääristelystä ja suoranaisesta valehtelusta liittyen brexitiin, Hänet kuvataan rääväsuuksi, joka on nimitellyt maailman johtajia aika arveluttavin sanakääntein, Nimityksen aikaansaamat kommentit Euroopan johtajilta olivat lievästi sanoen happamia. Uuden naispääministerin uskottavuus kesti 45 minuuttia Boris Johnsonin nimitykseen saakka, sanottiin jossakin.  

3. Vielä epävirallisten tietojen mukaan Donald Trump on valinnut varapresidenttiehdokkaakseen Mike Pencen. Pence on umpikonservatiivi ja teekutsuliikkeen kannattaja ja Indianan kuvernööri. Toisin kuin Trump itse, Pence on konservatiivien joukossa hyvinkin suosittu hahmo. Näin Trump varmasti saa selustatukea omasta puolueestaan, mutta mikä kummallisinta Trump ja Putin alkavat muistuttaa mahco-hahmojen arkkityyppeinä toinen toistaan. Osa voi olla tästä hyvinkin mielissään. Aina kekkosia kaivataan, kunhan ei satu olemaan heikko eikä mihinkään vähemmistöön kuuluva.

---
PS. Aivan tuore uutinen tulee Ranskasta Nizzasta. Kuorma-auto on ajanut tarkoituksellisesti suoraan väkijoukkoon ja ainakin 70 ihmisen pelätään kuolleen. Ihmiset olivat juhlimassa Ranskan itsenäisyyspäivää ja seuraamassa ilotulitusta. Pahuuden voimat näyttävät kovin suurilta. Periksi ei kuitenkaan saa antaa. Lopuksi hyvä voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti