lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kohti Eurooppaa

SJK lähtee lauantaina Mestarien liigan karsintoihinValko-Venäjälle hallitsevana Suomen mestarina . Tänään liigajumbo PK Vantaalta antoi hyvän vastuksen uudella stadionilla kotijoukkueen voittaessa 3-2. Itse asiassa voitto oli aika onnekas, kun vastustaja veti rangaistuspotkun yli maalin yliajalla.

Puolustuspeli oli aivan kammottavaa, sitä tuskin voi kukaan kiistää. Topparipari ei hallitse omaa aluettaan sillä tavalla, kun toivoisi ja se heijastuu mielestäni koko joukkueen peliin. Viime vuonna SJK päästi vähiten maaleja Veikkausliigassa. Tänä vuonna päästettyjä on melkein eniten. Tuollaisella pelillä on rumat tiedossa kansainvälisillä kentillä. Jatkopeleistä kannattaa haaveilla aika varovaisesti. Mestarien liigan karsintoja tuskin tulee Etelä-Pohjanmaalle toiste, siitä pitää HJK huolen. Siksi on harmi, että joukkue on huonompi nyt kuin koskaan Veikkausliiga-aikansa aikana.
---
Kimi Räikkönen sai työpaikan Ferrarilta myös ensi kaudeksi. Tuo lienee maailman himotuin autonkuljettajan paikka ja siksi myös maailmanluokan uutinen. Siitä kannattaa olla ylpeä. . Mielenkiintoista on se, että autistiksi parjattu Räikkönen sai työtä nimenomaan sosiaalisen pääoman johdosta. Hän ei pelaa pelejä, vaan jopa pärjää tallitoverinsa kanssa ja pystyy rakentavaan yhteistyöhön. Toki pakettiin kuuluu se, että Vettelin tieltä väistetään, jos tietä sattuu tarvimaan.
---
Yleisurheilun kruunaamaton kuningatar on Hollannin Dafne Schippers. Hänellä on rock-tähden tai prinsessan karisma. Vieläpä osaa juosta ja omaa vauhtiaan.  Näitä persoonia yhdistettyinä hyviin tuloksiin luovat lajille suosiota kaiken negatiivisen uutisoinnin keskellä.

Suomalaiset esiintyivät edukseen samaisissa kisoissa. Suurin osa kilpailijosta eteni seuraavaan vaiheeseen. Varsinkin aitajuoksijat onnistuivat Nooralottaa lukuunottamatta leveällä rintamaalla. 400 m aidoissa mitaliin oli matkaa muutama sadasosa. Kilpailijat ovat selvästi käyneet läpi henkistä valmennustsa. Tilanteita katsotaan mahdollisuuksien kautta eikä epäonnistumisen pelon kautta, kun Englanti teki Islantia vastaan. Tuo Englanti-Islanti- ottelu oli loistava esimerkki henkisen puolen merkityksestä urheilussa. Selvästi taitavampi joukkue hävisi sillä kerralla.
---
Vointi oli yhä perusvahva, mutta lepoa yritin kovasti tankata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti