maanantai 20. tammikuuta 2014

Tuntematonta äänikirjana

Pakkanen jatkunut hyytävänä ja aurinko paistanut yhä kirkkaampana. Tavallaan hienoa aikaa. Vointi ollut pikkuisen vahvempi kuin muina päivinä.

Jotakin hyödyllistä sai tehtyä tänään. Gran Turismon pelaamiseen alan kyllästyä. Vaatii liikaa taitoa ja syventymistä. Pelaamisen aikana olen kuunnellut "Tuntematonta sotilasta" äänikirjana. Olen luvannut itselleni, että pelaan GT:tä kunnes olen äänikirjan kuunnellut. Sen verran pitää itseään inhota ja haasteita pitää olla.

Tuntemattomassa on upea henkilögalleria, mikä tietenkään ei ole kovin omaperäinen havainto. Toki sotakuvauskin on uskottava. Linna tiesi mistä kirjoitti, koska oli ollut rintamalla taistelemassa. Kirja osoittaa uskomatonta taituruutta. Esimerkiksi murteita hän käyttää dialogeissa tosi uskottavasti. Tuntematon vaatii 15 cd-levyä äänikirjana, joten siitä voi päätellä jotakin kirjan ja elokuvan laajuuseroista.

Oivalsin tuosta henkilögalleriasta pari hauskaa yhtäläisyyttä. Alikersantti Lehto on ilmiselvä Kimi Räikkönen. Molemmat ovat etäisiä "tappajia", joiden lähelle on turha pyrkiä, jos ei halua saada pelkkää halveksuntaa osakseen. Mutta molemmat ovat pikkutarkkoja huippusuorittajia. On Janne Ahosessakin jotakin samaa. Vänrikki Koskelasta puolestaan tulee väkisin mieleen Mikko Koivu. Molemmissa vaikuttaa olevan tiettyä haluttomuutta ja kömpelyyttä komentaa, he johtavat oman esimerkkinsä kautta. He saavat aikaan joukkoihinsa luottavaisen ja turvallisen ilmapiirin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti