sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Futsalia ja jääpalloa

Pääsin sitten leudossa pakkasessa tekemään puolen tunnin kävelylenkin pitkästä aikaa. Hyväähän se teki. Muuten ollut aika tasainen päivä.

Tänään tuli telkkarista erästä lajeista jalointa eli futsalia. En ole ennen tainnut nähdä Ylen kanavilta. Futsal on siis salijalkapalloa, jossa kilpaillaan käsipallopentällä 4 v 4 joukkueilla(lisäksi maalivahdit.) Futsal on nopea ja taitoa kehittävä peli. Monille taitopelaajilla on ollut futsal-tausta tyypillistä lähtien sellaisista nimistä kuin Xavi, Iniesta ja C.Ronaldo. Laji on niin hieno, että siinä olisi ainekset hyväksi yleisö- ja tv-lajiksi. Käytännössä tietty politiikka tullee vastaan. Jalkapallopiireissä on varmasti vastustusta ja huolta futsalin suhteen. Monet valmentajat eivät päästä pelaajiaan futsal-toimintaan mukaan, koska ehkä pelkäävät sen vievän jotakin pois jalkapallotaidoista. Näin futsal on tuomittu jalkapallon sivulajiksi.


Pitkästä aikaa näin myös jääpalloa telkkarista. En jaksanut kovin pitkälle katsoa, kun Ruotsi höyhensi Suomea oikein perusteellisella tavalla. En edes tiedä montako naapuri latoi. Siinä taas on laji, joka ei ole telkkarissa ollenkaan parhaimmillaan. Monesti pallon sijainti piti päätellä pelaajien liikkeistä. Palloa näki lähinnä hidastuksista silloin tällöin. Pelaajat vaikuttavat olevan uskomattoman hyviä luistelijoita. Olisi oikeastaan kiva tietää, miten ammattilaiskiekkojoukkue pärjäisi jääpallojoukkuetta vastaan. Luulen, että kiekkoiijoilla tulisi isolla kentällä kiire hiki, koska jääpallossa ei pelata ketjuilla, vaan luistimilla pitää pysyä peräti 90 min. Jääkiekossahan 20 min/pelaaja on yhteen peliin iso peliaika ja siinä välillä on saanut istua moneen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti