sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lainaa vain...ja kultaa

Nuoret pelaavat maailmanmestaruudesta jääkiekossa Ruotsissa Ruotsia vastaan. Kymmenen minuuttia on jäljellä ja Suomi johtaa vielä. Suomelle tulee jatkuvalla syötöllä jäähyjä ja penkkiurheilija ei voi ymmärtää tuomarilinjaa ollenkaan. Ja siellähän se on tasoitus...tietenkin...Tämä on nähty ennenkin joskus muistaakseni...Veikkaan, että rankuilla Ruotsi vielä voittaa. Mutta katsotaan nyt.

Aamulla tuli kiivettyä kirkon lehterille. Saarnamies oli vaihtunut ilmeisesti pikaisella varoituksella. Saarnaa riittikin yli puoli tuntia. Kontakti oli seurakuntalaisiin vahva ja ote lämmin. Asiassa pysyttiin kiitettävästi ja ainakin neljä kertaa korostettiin asian luterilaisuutta. Vähempikin puhe olisi kuitenkin riittänyt. Omasta mielestäni 45 minuuttia riitäisi kirkonmenojen mitaksi aivan hyvin. Messu voisi kestää 60 min. Nyt kesti ainakin 20 min turhan pitkään.

Viime aikoina olen pohtinut ahneuden syntyä monestakin näkökulmasta. Ahneus on ilkeä vihulainen, joka rikkoo paljon ihmisten välillä. Tai ehkä se on ennemminkin kateus. Ja mitä pienemmästä asiasta voi olla kateellinen sitä pahempia ryppyjä saadaan aikaan. Jos toinen saa 20 sentiiä enemmän palkkaa, niin mikä aihe siinä voikaan olla kateuteen. Miten voisi sietää sitä, että toinen saa tuon 20 senttiä enemmän kuin itse? Ja muuthan tietenkin ovat ahneita ja kateita.

Yksi ratkaisu on muistaa se, että kaikki täällä on lainaa. Ei mikään ole meidän omistuksessa eikä myöskään kenenkään toisen. Turha silloin on ketään kadehtia, melkein parempi vain olla hyvillä mielin, että toinen on saanut lainaa vähän enemmän.

Lainaa ovat myös lapset. Huomenna tästä muistutetaan konkreettisesti, kun esikoinen lähtee armeijaan. Niin vähän kun siitä muka on aikaa, kun menolippu vei Sodankylään.

Kiekko-ottelu on vielä kesken jatkoajalla. Katselin aiemmin koostetta Calgaryn kisoista 1988. Suomi sai silloin ensimmäisen arvokisamitalin. Nykynuoret pelaavat uskomattoman taitavaa peliä. Luistelu on tosi vahvaa, kiekollista rohkeutta pisaa ja mailataitavuutta. Paljon on tapahtunut valmennuksessa tuona aikana. Totuuden nimessä on toki sanottava, että punakoneelle tuskin monikaan joukkue voisi vieläkään mitään. Se on oma lukunsa.

No nyt se jo loppui ja SUOMI VOITTI! IHANAA LEIJONAT, IHANAA! Rasmus Ristolaisen supersuoritus!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti