perjantai 31. tammikuuta 2014

Tammikuu nautittu

Varusmies kävi iltavapaalla kotona, mikä oli oikein mukavaa. Viikonloppu onkin alokkailla kiinni leirivalmisteluja tehdessä.

Voinniltaan ollut paljon helpompi päivä tänään kuin eilen. Puhtia on ollut mukavasti.

Hallitus yllätti jälleen. Pari kuukautta sitten luotiin määrätietoisesti "kriisitietoisuutta" ja säästöistä puhuttiin tosissaan. Kansainvälisiä luottoluokittajia pelättiin kuin Israelin Jumalaa. Nyt sitten kun gallupit ovat matalalla ja pääministeri sopivasti Afrikassa, esitetään julkisuudessa että ollaankin valmiit luopumaan säästötavoitteista. Tämä on tyypillistä huonoa ja epälojaalia hallintokulttuuria, jota ei soisi nähtävän valtakunnan huipulla. Luonnollisinta olisi se, että pääministeri kiristäisi hampaita oikein kunnolla ja antaisi potkut tuollaiselle epälojaalille puolueelle. Olisi ollut reilua puhua asiasta ensin pääministerin kanssa eikä ensin tulla julkisuuteen hakemaan irtopisteitä. Vastenmielistä ja moitittavaa.

Asia sinänsä voi olla aivan oikea, mutta menettelytapa kamala. Suomalaisesta yhteiskunnasta on löysät otettu jo pois ajat sitten. Siinä mielessä miljardisäästöjen etsiminen on tosi hankalaa ja olisi kiva jättää musta pekka seuraavalle hallitukselle. Mutta kyllä tuo pääministeri melkoinen hiiri taitaa olla, kun varpaille saa noin vaan tulla.

Suomalaisilla urheilijoilla näyttää olevan uskomattoman huono tuuri loukkaantumisten kanssa. Jääkiekkoilijoista Filppula viimeinen loukkaantunut. Avainpelaajista M.Koivu, Rinne ja Barkov jo aiemmin vempassa. Toipilaita ja loukkaantuneita muissakin lajeissa tosi paljon. Miksi näin? Huonoa tuuria vai tehdäänkö jotain väärin. Hiihtäjistä ainakin kolme on sairaana, lumilautailijoista monet ovat pois pelistä. Toivottavasti viimeinen viikko tekee vielä ihmeitä ja tulisi mukavat kisat seurata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti