maanantai 27. tammikuuta 2014

Lääkärissä

Olen juuri tullut lääkärin vastaanotolta. Tunnelma on vähän sekava. Negatiivisia muutoksia ei ollut aivoissa eikä keuhkoissa. Muualla sen sijaan oli useassa kohdassa kasvua ja uusia ilmenemiä. Sovimme, että katsomme vielä 10 viikkoa rauhassa ennen uuden sytostaattihoidon alkamista. Hämmennystä herättää se, että tässä lukiessamme papereita tarkemmin todetaan että oikeasti lääkäri näyttää puhuneen syyskuun tiedoista, koska hänen puheensa täsmäisi silloin saatuihin lukuihin. Uuden röntgenlääkärin lausunnon mukaan tilanne on vähän toinen metastaasien osalta. Noh, otapa tästä nyt selvää...

20.23
Tarkenus siihen, että syöpälääkärin tulkinta oli pääpiirteissään oikea. Keuhkon ja aivojen kasvaimet ovat jonkin verran pientyneet, mutta kasvavia metastaaseja alkaa olla sisäelinten ympärillä koko joukko. Lääkeyhdestelmä, joka seuraavaksi tulee kyseeseen auttaa noin 20% todennäköisyydellä. Haittavaiktuksia tulee isommalla todennäköisyydellä. Nyt mennään asenteella "Mitä tekisit, jos sinulla olisi 70 hyvää päivää jäljellä?" Mitäs muuten itse tekisit?

1 kommentti:

  1. Itsekin olen tuota joutunut pohtimaan viimeisen vuoden aikana. Tuollaisessa tilanteessa ei enää tehdä mitään maailmanympyrysmatkoja. Pitää vain elää jokainen päivä niin,että on valmis lähtemään. Olen todennut, että minulta ei ole jäänyt mikään kesken ja olen elämyt hyvän elämän.

    VastaaPoista