perjantai 24. tammikuuta 2014

Henna hokasi

Eilen kovasti kauhistelin Henna Virkkusen kuntauudistusta, joka on hyödytön ja mieletön. Tänään Virkkunen taisi jo itsekin huomata asian. Hän luovutti ja suuntaa katseensa kohti eurovaaleja.

Siirtyminen ministeristä riviedustajaksi EU-parlamenttiin tarkoittaa melkoista askelta asteikossa alaspäin. Saa nähdä millaisen kannatuksen Virkkunen saa. Ilkikurisesti voi ajatella, että ääniä on tiedossa paljon varsinkin maaseudulta. Saa nähdä, kannatus voi jäädä vaisuksikin.

Stubb tekee aivan saman tempun ja livistää Kataisien hallituksesta. Mutta hänen kohdallaan tilanne on toinen. Hän on aito sulava euroopplainen, suomenruotsalainen kameleontti, joka osaa flirttailla suomalaistenkin kanssa. Hän on erittäin sosiaalinen ja osaa käsitellä ihmisiä. Myös kielitaito on hänen vahvuutensa. Eurooppa on justiinsa luonteva paikka hänelle.

Virkkusella tuskin on rivimiestä suurempaa tulevaisuutta Euroopassa. Näyttävä ulkonäkökään ei auta, jos ympärillä huokuu hyytävän jäinen karisma ja metallinen ilme. Hänet tullaan poliitikkona muistamaan kahdesta asiasta. Edellisen hallituksen opetusministerinä (joka ei tosin ylioppilas) hän meinasi sekoittaa koko koulujärjestelmän totaalisesti uusilla oppiaineviritelmillään. Tästä hallituksessa mainittu kuntauudistus jää mieleen. Onneksi molemmat hankkeet jäivät saattamatta loppuun.

Vointi ollut pykälän parempi tänään, ei oikeastaan mitään valittamista. Pakkanenkin vähän antanut periksi. Liikkua toki olisi voinut enemmän vaikka ihan sisällä. Erikoisen paljon olen nauttinut, paitsi ihmisistä, toimivasta tietokoneesta. Se on totellut käskyjäni mukisematta. Tuntuu hienolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti