torstai 9. tammikuuta 2014

Lobbaamisen moraali

Vähän ollut vielä takussa tänään. Kovin hyvä ei ole kävelykunto nyt, kilometri menee mutta puolta tuntia ei jaksa lampsia. Siedettävän rajoissa kuitenkin liikutaan. Lähipäivinä on luvassa pakkasta, mikä yleensä ei ole parantanut tilannetta. Varsinkin kylmä on ollut keuhkoille kurjaa aikaa.

Olen ottanut niin sanotusti rennosti, mikä on ollut oikein mukavaa. Olen päättänyt tehdä vain kivoja asioita. Sitä voisi kai kutsua jonkinlaiseksi "slow lifeksi", hitaaksi elämäksi.
Mutta siitäkin saa stressin, jos pitää toteuttaa kaikki kivat asiat kerralla. Tästä ilmiöstä kai johtuu se eläkeläisten kiire, josta usein puhutaan. Itselläni periaatteessa olisi aikaa lukea kirjoja, mutta millään ei ehdi lukea kuin pienen osan siitä, mitä haluaisin. Mutta stressiä en asiasta ota.

Uutisissa kerrottiin, että lukiolaiset viettävät netissä keskimäärin neljä tuntia päivässä. Käytännössä siis koko vapaa-aika vietetään ruudun ääressä. Nukkuminen ja koulu alkavat kärsiä monilla. Tästä ilmiöstä on vaarassa tulla melkoinen ongelmapommi, koska aikuiset eivät tunnista asiaa helposti. Myös puuttuminen asiaan on hyvin vaikeaa, koska kehittyvä riippuvuus on hyvin vahva eikä asiaan taida olla aivan yksinkertaisia ratkaisuja.

PS. Venäläisten kiinteistökaupoista Etelä-Karjalassa puhutaan A-Studiossa. Esko Aho edustaa keskustelussa Suomalais-Venäläistä kauppakamaria eli esiintyy käytännössä venäläisten lobbarina. Tuskin aivan ilmaiseksi on puhumassa, kun myydyn Nokian rahoista tuskin on enää tulovirtaa. Henkilökohtaisesti tuntuu pahalta, että lama-ajan arvostettu pääministeri myy "sielunsa" tuolla tavalla ja kääntää selkänsä suomalaisten eduille. Vähän samalta tuoksahtaa oligarkkien raha kuin erään jääkiekkojoukkueen myynnissä. Ja taisihan se venäläinen raha toki kelvata eräälle toisellekin entiselle pääministerille kaasuputkiasioissa. Poliitikkojen lobbaamista pitäisi rajoittaa tavalla tai toisella, kuten oikeusoppineet ovat esittäneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti