lauantai 4. tammikuuta 2014

Päivät kiitää...

Mihin ihmeeseen nämä päivät vain katoavat? Olen tänään taas nauttinut jokaisesta hengähdyksestä, mutta paljon enemmän olisi halunut ehtiä kokea ja saada aikaan.

Penkkiurheiluun meni osansa ajasta, ainakin toisella aivopuoliskolla.Suomalaisilla oli fantastinen päivä hiihtoladuilla ja hyppyrissä. Osuipa Kaisakin pytyammuntansa kohdilleen viimeisellä paikalla. Kovin huonosti ei siis mennyt.

Yhtään ei haitannut, että Norjalle tuli parin kaksoisvoiton lisäksi yksi neloisvoitto. NRK:lta selostettuna tuollaiset tulokset on kiva kuunnella. Björndalenilta olisin kyllä toivonut voittoa, mutta hänellä ei meinaa hermot kestää viimeisellä ampumapaikalla. Kaikkien aikojen ampumahiihtäjältä yllättävää.

Norjan urheilugaala on käynnissä paraikaa. Vuoden urheilijaksi ei valittu Björgeniä, Svendseniä, Johaugia, Bergeriä, Svindalia, Petterseniä (Suzan)eikä Norttia. Avoimen sarjan voitti shakin maailmanmestari Magnus Carlssen.

Menee vielä vähän aikaa, ennen kuin Suomessa ollaan tällä tasolla. Tai sitten tämä PISA-keskustelu saattaa sivuta asiaa. Meillä oikeasti arvostetaan koulutusta nuorelle parhaana polkuna. Moni lahjakas urheilija opiskelee kirurgiksi tai opettajaksi. Norjassa puolestaan päivitellään huonoa PISA-menestystä ja ihmetellään suomalaisten pärjäämistä. Mikä nyt sitten tärkeää on?

Vointi ollut kohtuullinen. Vaisu muttei kipeä olo. Aivot kyllä ovat olleet aktiiviset ja innokkaat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti