keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Venäjäilta

A2:Venäjä-ilta oli tämän illan teemana kakkosella. Tuli surullinen olo. En olisi uskonut kuulemaani ja näkemääni.Tällaisiäkö ovat venäläiset putinistit todellisuudessa? Osa joukosta esiintyi täysin keskustelukyvyttömästi jatkuvasti keskeyttäen toisten puheenvuoroja ja heittäen erilaisia iskulauseita. Äärilaitoja edustettiin railakkaasti, tai ainakin toista äärilaitaa. He syyttivät venäjävastaisesta probagandasta, mutta taisi olla niin että itse luovat sitä eniten omalla asenteellaan ja puheillaan. Eniten kävi sääliksi kaksoiskansalaisia, jotka esittivät hyvin fiksuja mielipiteitä. Valitettavasti tämä keskustelu ei tainnut ryssänpelkoa vähentää yhtään. Twitterissä pöllähtäneitä kommentteja.Yleinen aggressiotaso alkaa olla huolestuttavan korkealla. Valitettavasti leimahdus Euroopassa on täysin mahdollinen. Ilkka Kanerva sanoi, että tilanne on pelottavin, mitä koskaan hänen elinaikanaan.
---
Latelasta täytyy vielä mainita. Ensimmäistä tuotantokautta olen katsonut, jossa kahdeksan nuorta amis-tyyppistä miestä rakentavat autoja kilpaa. Toisella porukalla on vanha Escort ja toisella Record. Aikaa on 30 päivää rakentaa näistä näyttelyhirmu automessuille, jossa messuväki saa äänestää voittajan. Rahaa on käytössä 3000 euroa/auto.

Filmille on tallentunut jotenkin hieno kuva nuoresta suomalaisesta miehestä. Karkea, mutta ahkera ja hyväsydäminen olento. Välillä sadatetaan, mutta äijät tekevät mahtavasti yhteistyötä keskenään vaikka aikapaine on hurja. Välillä toki homma menee juopotteluksi ja nuoret miehet saavat kerätä uudestaan voimansa. Muuten projekti vaatii totaalista omistautumista ja tyttöystävät saavat tämän hyväksyä ja aika pienellä murinalla sen tekevätkin. Ihailla täytyy myös poikien taitoja. Jotkut vaikuttavat tosiammattilaisilta ja saavat isommatkin haasteet avattua.

---
Vointi ollut aivan hyvä tänään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti