perjantai 11. huhtikuuta 2014

Nihkeämpää välillä

Nihkeämpi päivä oli nyt. Eilinen vastatuuleen polkeminen vaatii veronsa. Mitään en oikein saanut aikaiseksi ja päivä meni enimmäkseen huilailuksi.

Äkkilähtö tuli puukkopitäjään, kun kyytikaveri oli unohtanut kyydittävänsä Lentosotakoululle. Hajamielisyyttä on monenlaista eikä katso näköjään ikään. Ja miksei se ollut ihan mukava testata uusia renkaita. Hyvin rullasivat kotimaiset auton alla.

Itsensä johtamista on tullut mietittyä Jorma Ollilan muistelmien pohjalta. Itsensä johtaminen on johtamisen tärkein muoto, koska jokaisella on vähintään yksi "alainen" johdettavanaan.

Itsensä johtamiseen liittyvät ainakin itsekuri, oma-aloitteisuus, sisäisen vuorovaikutuksen taidot ja vastuuntunto. Tällainen henkilö haluaa kehittyä ja tehdä parhaansa. Hän myös pystyy toteuttamaan nämä asiat, ne eivät jää pelkiksi lupauksiksi ilmaan.

Uskon, että itsensä johtaminen korreiloi koulutuksen kanssa. Mitä korkeampi koulutus, sitä paremmat johtamistaidot on suhteessa itseensä. Tietysti jo valikoituminen koulutukseen ja eteneminen opinnoissa vaativat paljon itsekuria ja kehittävät mainittua ominaisuutta. Mutta ei välttämättä kysymys ole koulutuksesta. Kirvesmiesten kanssa tuhratessa on oppinut, että toiset pystyvät hyvinkin vastuulliseen työhön itsenäisesti ja toiset lipsahtavat aina sieltä, missä aita on matalin. Vain valvomalla he tekevät parhaansa. Jos on vähääkään ammattiylpeyttä, tekee enemmän kuin pelkän miniminsä. Ammattiylpeyttä pitäisi voida keihittää, pitäisi uskoa oleavansa suorastaan maailman paras ja korvaamaton omassa tehtävässään. Silloin tekeekin hommat hyvin.
---

Euroviisut on varma kevään merkki. Ensimmäisiä esikatseluita tuli ohimennen vilkaistua. Yllättävän monenlaista viilettäjää on mukana tänäkin vuonna. Ajattelen, että euroviisut on hyvä asia, merkki siitä että Euroopan sotaisat kansat pystyvät rauhanomaiseen yhteistyöhön keskenään. Ukraina muuten valittiin suosikiksi kyseisessä katselmuksessa. Ihan kiva biisi. Ja voihan olla, että Ukraina saa myös sympatiaääniä tämän vuoden kisassa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti