keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

ajajjai

Nyt oli vaihteeksi voinnillisesti oikein hankala päivä. Oli kipua ja voimattomuutta aivan tarpeeksi. Välillä ollut vaikea löytää hyvää olemisasentoa, kun on kipuja. Joku tauti kai on yrittänyt tehdä lähempää tuttavuutta. Nyt illasta on pientä toivoa, että tuo kutsumaton vieras tekisi täyskäännöksen ja jatkaisi matkaansa. Varaudun kyllä vaikeaan yöhön, jos tauti kuitenkin päättää iskeä. Hengitys kuitenkin pelaa hyvin, eikä päänsärky ole mainittavaa, jotenka voisi tilanne olla huonompikin.
---
Presidentti Niinistö on todennut Obamalle, että vähätelty karhu on vaarallisempi kuin haavoittunut karhu.

Björn Wahlroosia hän tuskin tällä tarkoitti, vaikka sopisihan se siihenkin tapaukseen.

Jääkarhujako Niinistö tarkoitti? Katselin eilen huikeaa matkakertomusta, jossa kaksi miestä lähtivät pohjoisnavalta Nansenin jälkiä pitkin etelän suuntaan. Nansenin matka tapahtui vuonna 1895 ja nyt tämä kahden miehen seurue eteni Nansenin kuvaamaa reittiä. Nykyseikkailukin oli mahtava. Välillä taisteltiin ahtojäissä ja toisinaan sai uida jäälautalta toiselle. Kuukausien seikkailulla miehet kohtasivat jääkarhuja ainakin kolme kertaa. Jääkarhut osoittivat uteliaisuutta ja rohkeutta. Ihmisen huudoista ne eivät mitään välittäneet. Niitä piti hätyytellä tulipanoksilla. Pippurisumute vaikutti myös tehokkaalta näitä petoja vastaan. Kivääriä tai revolveria ei tarvinnut käyttää karhuihin.  Areenasta ei löydy ohjelmaa, mutta, NRK:lla ohjelma on.

Alla olevassa linkissa hurja kohtaaminen jääkarhujen kanssa. Siirry alareunasta kohtaan 40:48 ja sitten kohtaan 46:00

Kohtaamisia jääkarhujen kanssa

Mitäpä näistä voi oppia? Karhu tulla hiipii ja etsii uteliaasti saalista. Niinpä onkin tärkeää näyttää niille päättäväisyyttä ja käyttää minimaalista aggressiota. Kyllä ne sitten uskovat,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti