tiistai 8. huhtikuuta 2014

Ukko Nooa

Aamu lähti vähän tihkeästi lentoon, mutta muuten olo oli loistava tänään. Jaksamista on ollut tosi paljon normaaliin melkein nollaan verrattuna.

Elokuvissa tuli käytyä, Nooa-elokuvan merkeissä. Kestoa oli reilut kaksi tuntia ja 3D lasit oli silmillä, mikä teki katselusta upeaa. Ajattelin uutuuden viehätyksessä elokuvan alkupuolella, että tämä on niin hienoa ettei 2D tämän jälkeen tunnu juuri miltään. Elokuvassa oli paljon todella näyttäviä erikoistehosteita ja toimintaa kyllikseen. Toimintaseikkailun budjettiakin on ollut 120 miljoonaa.

Nooan tarina oli rakennettu hyvin vapaamuotoisesti raamatuntekstiin nähden. Nooa kehittyi varsin erikoisesti täydeksi sadistiksi, mikä oli raastavaa katsottavaa. Hän koki tehtäväkseen varmistaa, että ihmiskunta loppuu hänen perheeseensä. Hänen pitää siis surmata äitnsä sylissä olevat vastasyntyneet vauvat.

Elokuva oli oikeastaan hiukan ahdistava ja väkivallalla mässäiltiin minun makuuni aivan turhan paljon. Toki välillä oli suvantovaiheita, joissa huomasi prosessoinvansa elokuvan teemoja. Hyvän ja pahan rajat olivat aluksi hyvvin selvät. Elokuvan edetessä ne liukuivat päällekkäin. Pahat saivat palkkansa, mutta hyvissäkin oli pahuutta, mikä esitettiin johtuvaksi sokeasta uskosta. Omaperäinen toimintaseikkailu, jota en oikein en osaa kenellekään suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti