keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Metsärekellä

Pääsin reilun tunnin metsäkävelylle tänään. Tuli sopivasti hiestä paita märäksi. Hieno olo. Uskon, että kuntoa saadaan kohoamaan, kun ilmat lämpiävät. Mukava olisi laittaa viime kesän liikkumisrekordit uusiksi. Nyt olisi muutoinkin tärkeä tehdä kaikki voitava kuntonsa eteen.
---
Eräs puolue heitti mielenkiintoisen idean. Kaikki vähän erikoisemmatkin ideat on hyvä punnita. Ideat ovat keskeinen innovatiivisen yhteiskunnan piirre. Ajatus oli siis seuraava. Avioliitossa lapsensa synnyttäneiden äitien eläkeikää laskettaisiin kolmella vuodella. Toisesta ja kolmannesta lapsesta eläkeiän alennus olisi kaksi vuotta, yhteensä siis seitsemän. Tarkoituksena olisi näin parantaa naisten asemaa. Vaikea toki sanoa mitä tästä oikeasti seuraisi. Olisiko vauvabuumi tiedossa? Lisäisikö se äitien ja lasten hyvinvointia isossa kuvassa? Vai olisiko tämä omiaan lisäämään abortteja?

Ehdotus on ainakin epätasa-arvoinen. Eikö tuo voisi olla myös isiä koskeva etuus? Työurat eivät tuolla systeemillä ainakaan pitenisi.  Parannusehdotuksena olisi se, että mieluummin eläkkeen karttumista korotettaisiin neljänkymmenen ikävuoden jälkeen. Tällöin perheihmiset pidettäisiin töissä riittävän pitkän, mutta heille olisi parempi eläke tiedossa.

Sehän sinänsä on fakta, että avoliitot johtavat moninkertaisesti useammin eroon ja näistä tulee paljon erolapsia. YH-äidin asema voi olla tosi heikko sekä sosiaalisesti että taloudellisesti.

Hauska on seurata, millaisia reaktioita tämä herättää. Veikkaan täystyrmäystä, kuten muihinkin kyseisen puolueen esityksiin tähän asti., mikä tavallaan olisi harmi. Uusia ajatuksia tulee voida esittää ja kehittää paremmiksi vaikkei mitään valmista tulisikaan.

---

Filosofi Esa Saarinen palasi työpaikalleen vakavan puukotuksen jälkeen. Ihmiset ovat osoittaneet hänelle suurta myötätuntoa. Paluuluennolla hän sai valtavat aplodit. Tunnelma oli lämmin ja jopa rakastava.. Muistan Saarisen luennoilta erään hänen lauseensa: "Kaikille voi sattua kaikkea". Se on elämän laki, joka realisoitui hänen kohdallaan niin pahassa kuin hyvässä. Olisi siinä voinut käydä huonomminkin.  Nahkatakki pelasti hengen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti