torstai 24. huhtikuuta 2014

Myönteinen yllätys

Muutama päivä oltu melkoisessa sillassa painitermejä käyttääkseni. Tämäkin päivä alkoi  vähemmän lupaavasti. Hyvin nukutun yön jälkeen ensimmäisellä valveillaolominuutilla iski sellainen massiivinen päänsärky, että oli saman tien singahdettava virtaavan veden alle suihkuun. No onneksi pääkipu helpotti melko pian. Olon toivuttua, hetken päästä alkoi oksettaa ja seuraavaksi sai olla halaamassa posliinia. Sen jälkeen päivä olikin onneksi nousujohteinen,  iltasella jo niinkin hyvä, ettei aamulla olisi tohtinut edes toivoa.
---
Ruotsissa jalkapalloväkivalta on noussut aiheeksi monta kertaa viime vuosien aikana. Suomessakin on nyt tullut ikävä tapaus julki, kun veikkausliigajoukkueen valmentaja irtisanoutui työstään sen vuoksi, että hänen perheeseensä oli käyty käsiksi ottelun aikana. Taustalla oli joukkueen huono menestys, jota kannattajat eivät voineet sietää. Tässä on menty liian pitkälle.
---
Tätä kirjoitettaessa taustalla on puoluejohtajien tentti meneillään Ylellä. Soinia ja Sipilää myöden puoluejohtajat puhuvat sitkeästi ruotsia. Puheen tuottaminen on enimmäkseen aivan sujuvaa, mutta kiusallisen paljon tulee helppoja virheitä joillekin puoluejohtajille. Räsänen ainakin voisi lukea hetken aikaa Raamattua ruotsiksi. Muille riittäisi suomen kieli vallan mainiosti. Soini ehkä lukee kunnon katolisena latinaksi ja pikkuesikoinen Juha Sipilä ehkä käyttää 1700-luvun käännöstä, Pipliaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti