sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Valoa ja pimeyttä

Hiukan olin pettynyt, kun "Tähdet, tähdet"- kisassa Diandra ei voittanut. Hänen loppuvetonsa oli niin kansainvälistä tasoa, että Jari Sillanpään tulkinta Queenin "Bohemian Rhapsodysta" oli suorastaan myötähäpeää aiheuttava. Suomalaisista laulajista Jarkko Ahola pystyy esittämään tuon kappaleen uskottavasti, tuskin kovin moni muu (Youtubesta löytyy Aholan esityksiä). Kisassa saattoi tietenkin olla niin, että Sillanpäällä oli hankittua etumatkaa edellisiltä kerroilta ja ilman muuta kysymyksessä on kokonaisuus, jossa kaikki jaksot painavat puntarissa. Loistava ohjelmaformaatti joka tapauksessa, joka toivottavasti ei jää viimeiseksi. Ja Diandrassa on valovoimaisuuden puolesta ainekset isoon tähteyteen, jos taustat ja motivaatio ovat huipputasoa.

Päivä on ollut aika hyvävointinen, parasta pitkään aikaan. Ääni tosin oli yhtä kadoksissa kuin eilenkin. Sähläsin mukana rengastyömaalla tänään, mikä oli tosi hauskaa pimennysverhopäivien jälkeen. Hiki tuli oikein rankasti. Saattoi kyllä johtua liian lämpimästä pukeutumisestakin, hyvä olo ja mieli tuli silti. Viime yönä tuli kipukohtaus, jota sai sammuttaa kaikin mahdollisin keinoin. Puolentoista tunnin taistelun jälkeen kivun lopullinen nurjertaja oli paistettu lenkkimakkara sipulin kera(!). Tuntui kuin tuuli olisi haihduttanut mustan ukkospilven pois.

Mieleenpainuvimmat tänään kuulemani sanat olivat piispa Björn Wikströmiltä:
"Älä kiroile pimeyttä, vaan sytytä valo." Tuossa on niin paljon viisautta avattavaksi, että yhdellä kerralla ei onnistuisi. Tosin omalla kohdalla tämä viisaus olisi viime päivinä ollut käännettävissä seuraavaan muotoon. "Älä kiroile valoa, vaan pimennä huone." Idea sama: tee jotain, älä valita, huomio positiiviseen!"

1 kommentti: