sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Mukavata wappua 2016

Taas voitti Suomi Venäjän kiekossa Venäjällä. Viime kerran jälkeen selasin Moskovan sanomalehtiä ja etsin tietoa kiekkotappiosta. Tietoa en löytynyt ainakaan englanninkielisistä versioista. Liiton sivuilta löytyi pieni päävalmentajan haastattelu. Muutenkin venäläisistä lehdistä löytyi yllättävän vähän urheilua.
---
Kummalliseksi ovat menneet nämä poliittiset urat. Arhinmäki ei ole täyttänyt neljääkymmentä ja nyt on jo luopumassa ainakin puolueensa puheenjohtajuudesta. Samaa ikäryhmää edustavat entiset ministerit ja lahjakkaat poliitikot Katainen, Haglund, Kiviniemi ovat ottaneet askeleita poispäin. Sittenhän on toki sitä, että oikeissa töissä olleita tulee mukaan politiikkaan.  Esimerkkinä tulee mieleen kauemmin etsimättä nykyinen pääministeri ja presidentti.

Vanhanen on puolestaan tehnyt paluun politiikkaan. Ilmeisesti pyrkii presidentiksi. Häneltä kuulin NATO-kannanoton, joka mielestäni oli järkevä ja Suomen edun mukainen. Nyt kannattaa pitää yllä luottamukseen perustuvat välit itään ja jos tilanne muuttuu, NATO on todellinen vaihtoehto. Silloin suhteet perustuvat pelotteeseen ja sillä tulee olemaan hintansa. Ruotsin kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä, mutta mikä olisi Ruotsin intressi tehdä yhteistyötä Suomen kanssa tositilanteessa, sitä en täysin tajua. Hävittäjiä he toki mielellään Suomeen myisivät.

NATO-intoilijoiden pitää muistaa se, että liittyminen sotilasliittoon sotkisi Suomen mukaan kaikenlaiseen ei-mukavaan. Vastuuta pitäisi ottaa muidenkin asioista ja myös teoista. Silloin istuttaisiin samassa veneessä esimerkiksi arvaamattoman Turkin kanssa. Turkin ja Venäjän konflikti olisi silloin myös Suomen ja Venäjän konflikti, emmekä varmasti halua olla sellaisessa asemassa. Antaa muiden kahinoida keskenään, meidän voimamme eivät riitä joka paikkaan.
---
Vointi on ollut yleishuolestunut. Sytostaatin on nyt toimittava tai sitten ollaan vaikeuksissa. Se on kuin vuoristoradassa mäen päällä. Silmät kiinni ja pitää toivoa että kaikki menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti