lauantai 21. toukokuuta 2016

Kone kadonnut, välierää odottaessa

Kadonnutta Egyptian Airin lentokonetta on etsitty Välimerestä. Egyptiin Pariisista matkalla ollut kone katosi saavuttuaan Egyptin ilmatilaan eilen. Konetta ei ole vielä löynytnyt, mutta joitakin osia kylläkin. Harmittavasti kone on pudonnut Välimeren syvimmällä alueella, jossa syvyyttä saattaa olla jopa 2000 metriä. Koneen katoaminen on mysteeri tässä vaiheessa. Palapelin rakentaminen alkaa niistä tiedoista, joita on käytettävissä. Mustat laatikot lähettävät ping-signaalia tietyn ajan, jonka jälkeen etsinnät vaikeutuvat. Isossa kuvassa raskainta onnettomuudessa on se, että terrori-iskua ei voida sulkea pois. Tunnetut seikat jopa viittaisivat ainakin joidenkin asiantuntijoiden mukaan pommi-iskuun matkustamossa. On raskasta kuukausittain olla toteamassa järkyttäviä terrori-iskuja. Tällaisiin uutisiin turtuu ja ihmisten perusturvallisuus voi järkkyä.
---
Vointi oli tänään hitaanpuoleinen. Toivo kuitenkin elää lääkehoidon tehoamisesta ja viime päivien pahimmat ongelmat olivat tänään poissa. Toki jotakin uutta hankalaa oli tilalla, mutta  tällaista se taitaa olla jokaisen elämä. Valittamista löytyy aina isompaa tai pienempää.  
---
Huomenna lauantaina on jääkiekossa välierä. Väliaikainen johtaja on varmasti paikalla. Vastassa hänellä on taidoiltaan selvästi heikompi pieni Suomi. Tälle pienelle takiaiselle Venäjä on kuitenkin hävinnyt tällä vuosituhannella kymmenen kertaa mestaruusturnauksissa, muun muassa 2014 olympialaisissa. Tällä kaudella voitot ovat Suomelle 3-1. Joulukuussa Suomi hävisi monien pelaajien kärsiessä vatsataudista. Toivottavasti nyt on omat sapuskat mukana.

Suosikkina on vaikea lähteä otteluun. Altavastaajana on henkisesti helpompi pelata, kun on vain voitettavaa. Paljon riippuu ottelun alusta. Yleisö kannustaa Moskovassa omiaan villisti ja ensimmäisestä kymmenestä minuutista on paljon kiinni. Venäjä tulee pyörremyrskynä päälle ja Suomen painajainen olisi Venäjän johtomaali.  Yleisö vaikenee hiiren hiljaiseksi, jos Suomi tekee maalin. Venäjän pelaajat ja valmentaja menettävät pelihuumorinsa, he tunnistavat omiensa paineen ja silloin Suomella voi olla saumat voittoon. Helppoa ei tule olemaan.  Viikko ennen kisoja Suomi pelasi kaksi ottelua Moskovassa täydelle katsomolle ja voitti molemmat. Mikään ei siis ole mahdotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti