tiistai 3. toukokuuta 2016

Äänetön yhtiömies

Tänään tapasin korvalääkärin, joka on kurkun alueen erikoisasiantuntija. Hän päätyi saamaan, mitä onkologi arveli; osittainen äänihuulten halvaantuminen. Sinänsä tuo nenän kautta tähystäminen ei mikään mahdottoman miellyttävä toimenpide ollut, vaikka pintapuudutusta käytettiinkin. Seuraavaksi tulee aika puheterapeutille. Tämä on tietysti iso muutos, vaikkei mikään elämän ja kuoleman kysymys. Onneksi on muitakin ilmaisun keinoja kuin puhuminen. Muuten vointi oli tosi vahva, kuten joskus sytostaattivaiheessa tapaa hetken olla. Silloin syntyy houkutus rehkiä liikaa, mutta tällä kertaa mielestäni tunnistin tuon kriittisen hetken, eikä sitä tapapakkia vielä tullut.
---
Kaunis päivä oli, lähes 20 astetta. Hyttysen kanssa tuli käytyä pehmiksellä jumppaharkkojen jälkeen. Askeleita tuli aurinkoisessa säässä reilut 9000 askelta, mikä toissapäivänä olisi ollut ajatuksenakin mahdoton. Silloin jäätiin kauas tuhannesta askeleesta. Tämä kertonee kaiken siitä, mitä on vaihteleva vointi.  Askeleista vielä pieni huomio. Sairaalassa meni parkkipaikalta vastaanotolle ja takaisin reilut 2500 askelta. Sisältyi siihen ruokalassa käynti, mutta ei muuta. Sitä vain pohdin, että tänään superkunnossa tuo ei ollut mikään ongelma, mutta on tuota samaa matkaa joskus puhistenkin taitettu.
---
Mestarien liigassa suosikkini Bayern putosi hurjan trillerin jälkeen. Atleticolla on ärsyttävän tehokas pelistrategia, ja siinä mielessä se voittonsa ansaitsi. Uusintojen perusteella Atleticon maalia toki edelsi paitsio. Mestarien liigassa voi näin ollen tulla espanjalainen finaali. Sama voi hyvin käydä Eurooppaliigassa, jossa Sevilla ja Villareal ovat ensimmäisten osaotteluiden jälkeen tyrkyllä finaaliin. Jotakin tuo kertoo espanjalaisten hirmuisesta tasosta kuningaslajissa. Jää nähtäväksi, mitä tuo tarkoittaa kesän EM-kisoja ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti