sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Parasta formulaa aikoihin

Pariin kertaan tuli vielä katsottua läpi euroviisufinaali. Ruotsalaiset osasivat kokemuksella rakentaa hienon shown. Juontajatähtipari Måns Zederlöwillä (2015-voittaja) ja Petra Medellä oli homma oli hallussa. Juontamisen lisäksi erilaista oheisohjelmaa oli kaikenlaista. Välillä ajeltiin taksia Tuklholman kaduilla ja välillä järjestettiin kabaree-esityksiä. Kävipä Måns lavalla ilkosillaankin, en tiedä kuinka moni huomasi. Kielitaito oli myös vakuuttavaa. Heidän viljelemä itseironinen huumorinsa vetosi varmaankin moniin.

Pistejaossa ylivoimaisen ennakkosuosikin Venäjän pistemäärä yllätti. Sillä oli asiantuntijaraatien antamien pisteiden jälkeen vain 130 pistettä (kuudentena). Australialla oli tuossa vaiheessa 320 pistettä. Tuli mieleen pienen salaliiton mahdollisuus; asiantuntijaraadit pelasivat Venäjää vastaan tahallaan. Sitä ei haluttu voittajaksi, koska silloin kisat olisivat ensi vuonna Venäjällä, jossa sateenkaarikansalla ei ole kovin lämmin vastaanotto. Mene ja tiedä.
---
Formulakisa Barcelonassa oli paras vuosiin. Kolmannessa mutkassa Mersut kilkkasivat toisensa ulos, mikä avasi voitonmahdollisuudet pitkästä aikaa muille. Kimi onnistui tosi hyvin, voitti tallikaverinsa ja hävisi voittajalle vain 0,6 sekuntia. Tasaväkisellä kalustolla ohittaminen kyseisellä radalla vaatii ison virheen ohitettavalta. Tätä ei tapahtunut, vaan 18-vuotias Max Verstappen piti linjan ja ajoi voittoon. Se oli sensaatio se, Max on formuloiden Patrik Laine! Enää ei ole epäselvää, kuka määrää järjestyksen siirtomarkkinoilla. Valtteri Bottakselle tämä tarkoittanee sitä, että hän ei koskaan tule ajamaan Williamsia paremmassa tallissa. Täytyy vain toivoa, että Williams palaa huipulle, onhan se aiemminkin dominoinut lajia. Silläkin voi toki spekuloida, että onko Red Bullilta syytä mihinkään lähteä, kun saavat uuden moottorin autoonsa.
---
Voinnissa mentiin nyt parempaan suuntaan. Ehkä myrkyt nyt jo vähän laimenivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti