torstai 5. toukokuuta 2016

Kerhon käänne

Seinäjoen jalkapallokerho katkaisi sensaatiomaisesti viime syksynä HJK:n kuuden peräkkäisen mestaruuden ketjun. Tämä kausi on alkanut tosi surkeasti, joukkue on taulukon viimeisenä ja lisäksi toimiston virheen takia ainoatkin voittopisteet menivät vastustajalle.

Eilen korvat hörähtivät jymyuutiseen, joka tarkemmin ottaen ei ehkä sittenkään ollut niin suuri ihme, mutta aikataulu oli. Kysymys on SJK:n kohupelaaja Aleksei Eremenko jr;stä. Seurapomo ei katsele pitkään vaihtopenkkikomennuksista mieltään osoittavaa pelaajaa.

Alkuaankin hänen liittymistä SJK:n kaltaiseen kurinalaiseen joukkueeseen pidettiin yllätyksenä. Eremenko jr. on tunnettu erittäin taitavana ja yllätyksellisenä pelaajana, jolla on poikkeuksellisen hyvä potkutekniikka. Kymmenkunta vuotta sitten hän oli nousemassa korkealle jalkapallon tähtitaivaalla, mutta töppäilyt siviiilielämässä ja ristiriitoihin helposti joutuva persoonallisuus ovat estäneet uran nousun. Vuonna 2007 hänen markkina-arvonsa oli 3,88 miljoonaa, tänä päivänä enää 200 tuhatta. Kertonee jotakin laiskaksi harjoittelijaksi väitetystä pelaajasta. Toisaalta luovat persoonat vaativat tilaa ympärilleen ja tiukka joukkuekuri ei tätä aina salli. Kurinalainen SJK ei todellakaan ollut hänen oikea paikkansa.

Sitä voisi aina spekuloida, että miten paljon SJK:n heikko menestys on Eremenko jr. aiheuttamaa. Tänään SJK pelasi kotiottelun Interiä vastaan. Peli oli parasta, mitä minä olen nähnyt tällä kaudella. Keskikentän pelaajista esimerkiksi Johnny Laaksonen kasvoi omaan mittaansa, kun ei edessä ollut peliä hidastavaa tähteä vaatimassa palloa. Sen sijaan hyökkäyspäässä pelaajat tuntuivat oikein pelkäävän maalintekoa hyvistäkin paikoista, kunnnes Roope Riski paukautti vasurillaan näyttävän maalin. Tunnelman vapautuminen oli nähtävissä siinä miten Roope Riski juoksi maalilta ja hyppäsi suoraan valmentaja Simo Valakarin syliin. Siitä maalia tuuleteltiin, kuin isoakin voittoa. Uskon, että tämä oli käännekohta kaudelle. Joukkue pääsee nyt toivottavasti omalle tasolleen. Kesän europelit onkin sitten eri juttu. Lienee ilmeistä, että siellä tarvitaan merkittäviä vahvistuksia joukkueeseen. Sairastuvalta löytyy melkein puoli joukkueellista, mutta voi olla, että sekään ei riitä. Nyt pitäisi nuorille pelaajille antaa tilaa. Jääkiekossa nähdään miten nuoret Sebastian Aho ja Patrik Laine ovat kehittyneet valtavasti antamalla heille mahdollisuuksia. SJK:n rosterissa olisi kyllä useita nuoria kehityskykyisiä pelaajia, jos vain valmentajalta löytyy rohkeutta antaa heille tilaisuus näyttää taitonsa.
---
Vointi alkoi vaikeasta ja vahvistui päivän edetessä. Huippuhieno aurinkoinen päivä, joka oli niin lämmin, että saattoi syödä ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti