lauantai 28. toukokuuta 2016

Händeliä kuuntelemaan!

Siinä oli sitten perjantai, joka juuri on muuttunut lauantaiksi. Historiaa kirjoittava sulkakynä tekee koko ajan työtään valkoiselle paperille. Taakse jää tuoretta viivaa, jota voi lukea muttei koskaan muuksi muuttaa. Kaksi päivää tuli oltua käytännössä sisätiloissa, kunnes tänään perjantaina taas pääsi liikkeelle.

Huomenna pelataan Euroopan seurajoukkueiden merkittävin ottelu, Mestarien liigan finaali. Koko Eurooppa menee kananlihalle, kun Uefan Mestarien liigan hymni lähtee soimaan n. klo 21.40. Hymnin on alunperin säveltänyt saksalais-englantilainen G.F.Händel vuonna 1727. Tuskin mies itse aavisteli mikä merkitys kappaleella tulee olemaan. Finaalia odotellessa voit hakea tunnelmaa  tällä kappaleiden kappaleella. Sanat ovat 1990-luvulta.

Nämä ovat parhaat joukkueet
Nämä ovat kaikista parhaat joukkueet
Suurin tapahtuma
(Kerto)
Mestarit
Parhaat
Suuret joukkueet
Mestarit
Valtava jälleennäkeminen
Suuri urheilutapahtuma
Suurin tapahtuma
(Kerto)
Mestarit
Parhaat
Suuret joukkueet
Mestarit
He ovat parhaat
He ovat parhaat
Nämä ovat mestarit
(Kerto)
Mestarit
Parhaat
Suuret joukkueet
Mestarit

Toisen kerran kolmessa vuodessa vastakkain ovat kaksi madridilaisjoukkuetta: Real ja Athletico. Real Madrid on eurocupien  mestareiden mestari; sillä on kymmenen mestaruutta.  Henkilökohtaisesti olisin toki mieluummin nähnyt siellä Barcelonan ja Bayern Münchenin, mutta paikka pitää ansaita ja madridilaisjoukkueet sen tekivät. Mielenkiintoista on sekin, että toiseksi kovimman cup-kilpailun, Eurooppaliigan voitti Sevilla jo kolmannen kerran perättäin. Voitaneen siis todeta, että seurajoukkeuden valtikka on tällä hetkellä vahvasti Espaanjassa, vaikka kolmisen vuotta sitten näytti siltä, että Saksa ajaa ohi. Sitäkin voi spekuloida, että saako Espanja jalkeille sellaisen maajoukkueen, joka menestyy EM-kisoissa. Se voitti vuosina 2008 ja 2012. Tuon joukkueen runko on vielä suurelta osin olemassa Xavia ja Puyolia lukuunottamatta, mutta epäilen että muut ovat nousseet rinnalle tai ohitse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti