lauantai 14. toukokuuta 2016

Euroviisufinaali (päivitetty kisan jälkeen)

Illalla onkin sitten vuorossa eräs kevään kohokohta, Euroviisut. Maailman suurin musiikkikilpailu lähetetään suorana Euroopan lisäksi myös Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Lavajärjestelyt ovat tosi upeat ja suomalaiset ovat olleet kovasti taustalla tämän asian kanssa. Lordi toi aikanaan tulitehosteillaan Euroviisut uuteen aikaan ja sen jälkeen on usein tukeuduttu suomalaiseen osaamiseen.

Vielä voi veikata kukin oman listansa ja kinata suosikeista. Makuasioista todellakin voi kiistellä. Omat suosikit löytyvät listalta Venäjä, Ruotsi, Australia, Ranska ja Ukraina. Valitettavasti lista ei ole kovin omaperäinen. Trenditasolla näyttää siltä, että skandieuroviisut ovat nyt ohittaneet huippukautensa. Pohjolaan on mennyt kolme neljästä edellisestä voitosta. Tällä kertaa finaaliin ei karsintojen kautta kuitenkaan päässyt yksikään Pohjoismaa, vaikka Suomea lukuunottamatta esitykset olivat oikein hyviä.  Ruotsi järjestävänä maana on automaattisesti finaalissa.  Oma suosikkinijärjestykseni olisi näistä viidestä olisi Ruotsi, Venäjä, Australia, Ranska ja Ukraina. Veikkaan kuitenkin, että Venäjän loistava jytke vie ylivoimaisen voiton ennen Ruotsin minimalistista kappaletta. Australia on kolmonen ja kovien kohtaloiden Ranska ja Ukraina jakavat seuraavat sijat. Sinänsä olisi mielenkiintoista, jos Venäjä, Australia tai Ukraina voittaisi. Missä pidettäisiin ensi vuoden kisat?
---
Minimalistista on ollut tänään tämä omakin maallinen vaellus. Toipuminen kuurista on vielä kesken. Kilometrin kävelyn sain kuitenkin jotenkin aikaiseksi tai köpöttelyä se ennemminkin oli.
---
Suomi pelasi Ranskaa vastaan jääkiekkoa. Oli kisojen viides peli. Joukkue vajoaa tasaisesti alaspäin. Nälkäisestä Leijonasta ei ollut tietoakaan. 3-1 tulos Ranskasta ei ole mikään suurenmoinen tulos. Vastustajat ovat oppineet pelaamaan Suomen syömähampaat pois. Toivottavasti joukkue tiedostaa, että pudotuspeleissä täytyy olla toisenlainen raivo päällä.

PÄIVITYS EUROVIISUJEN RATKETTUA KLO 02.10

Huh, kun oli jännittävä kilpailu. Uusi pistelasku kruunasi illan, näin uskaltaisin väittää. Nyt tuli tasapuolisesti huomioitua asiantuntijoiden ja kansan äänet. Niin sen pitääkin olla. Jännitys säilyi viimeisiin ääniin asti, mitä en muista aiemmin kovin usein tapahtuneen. Australia näytti jo karanneen omille teilleen, mutta puhelinäänet eivät riittäneet.

Ukraina voitti riipaisevan koskettavalla laululla, ei alkuunkaan laskelmoidulla tyypillisellä euroviisubiisillä. Australia oli kakkonen ennen Venäjää, Bulgariaa, Ruotsia ja Ranskaa. Eurooppa on puhunut, pulinat pois, sanoisi Vironperän Johannes.  Oma veikkaus meni sinne päin. Viisi ennakolta luettelemaani nimeä oli kuuden joukossa. Bulgaria oli siellä ylimääräisenä eikä järjestys oikein toiminut muutenkaan. Ilokseni en hävinnyt yhtään rahaa, koska en lyö vetoa. Ukrainan kertoimet muuten olivat kahdeksan ja viidentoista välillä eli aivan hyvät. Juu ja rehellisyyden nimissä  täytyy mainita, että ensimmäisessä esikatselujen veikkauksessa en maininnut Australiaa. Se siitä.

Nyt tämä jokakeväinen lysti on ohi ja se oli vaivansa väärti. Ensi vuonna on taas uudet kekkerit ja toivottavasti ne juhlitaan Ukrainassa, jossa on rauha maassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti