sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Sateinen Monaco ja julma Välimeri

Monacossa ajettiin tänään kilpaa sateessa. Kimi onnistui ajamaan ulos MM-sarjan hitaimmassa mutkassa, mistä iloa riitti vääräleuoille. Nopetutta lienee ollut vaivaiset 40-50 km/h. Eipä ollut myöskään Valtterin päivä. Ei saanut pisteen pistettä, tallin vikakin taisi vähän olla. Pahiten kuitenkin harmittaa Red Bullin Daniel Ricciardon puolesta. Hän olisi vauhdin perusteella voittanut ylivoimaisesti tänään Monacossa ja myös kaksi viikkoa sitten Barcelonassa, mutta tallin varikko- toiminta möhli molemmat voitot. Veikkaan, että siinä on tuleva maailmanmestari, jos ei vielä tänä vuonna niin seuraavana. Perusteluna on se, että tullessaan nykyiseen talliinsa, hän voitti heti tallikaverinsa, joka oli nelinkertainen maailmanmestari. Sellaista tuskin tapahtuu vahingossa. Hän on lisäksi äärimmäisen sympaattinen kaveri, jonka hymy ei meinaa kypärän sisälle mahtua, paitsi siis tänään. Jos suomalaiset ovat pois pelistä kannatan Ricciardon lisäksi Vetteliä ja Rosbergia. Lieviä inhokkejani ovat Hamilton, Massa, Verstappen, Grosjean ja Alonso. Hyviä kuskeja toki kaikki, mutta penkkiurheiluun kuuluu tunne.
---
Miten ihmeessä tuo Välimeren turvapaikanhakijatilanne karkaa taas käsistä? Jopa vauvoja roudataan ylitäynnnä olevissa kumiveneissä. Kukaan ei tiedä tarkkaa uhrien määrää, mutta useista sadoista vähintään on kyse. Miksi kansainvälinen yhteisö katsoo sivusta? Kyllä täytyy olla keinot pysäyttää ihmiskauppiaiden touhu Libyassa ja nyttemmin myös Egyptissä.
---
Huomenna alkaa taas solumyrkkyjen popsiminen. Ensimmäinen viikko on tavannut olla helpompi, mikä juhlaviikolle toki paremmin sopiikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti